На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Рада врегулювала страхування журналістів, які працюють в зоні бойових дій


10.10.2024 

Верховна Рада прийняла закон щодо страхування журналістів у зоні бойових дій. Тепер медіа зможуть застрахувати життя свого працівника на час відрядження в зону бойових дій за рахунок власних коштів або інших джерел.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова нардеп Ярослав Юрчишин.

Так, Рада 275 голосами "за" підтримала законопроєкт про зміни в страхуванні журналістів. Він стосується захисту тих медійників, які працюють у зоні бойових дій.

"Така норма вже існувала, але не була дієвою. Неможливо було застрахувати кореспондентів, які висвітлюють події в гарячих точках, адже страхові компанії не отримували ліцензій на свою діяльність за видом страхування, вказаним у законі", – йдеться в повідомленні.

Вказується, що в новому законі вирішується законодавче регулювання цього питання. Зокрема, тепер медіа може застрахувати життя, здоров’я та працездатність свого працівника на час відрядження в зону бойових дій або на тимчасово окуповані території за рахунок власних коштів або інших не заборонених джерел (міжнародних/грантових).

Він поінформував, що більш детальний порядок та умови такого страхування будуть визначені на підзаконному рівні Міністерством культури та стратегічних комунікацій України за погодженням з Нацбанком протягом місяця з дня набрання чинності цього закону.

Атрибути:  https://ukranews.com/ua/news/1040489-rada-vregulyuvala-strahuvannya-zhurnalistiv-yaki-pratsyuyut-v-zoni-bojovyh-dij

«« Вернуться на первую страницу раздела