На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Best's Market Segment Report: AM Best зберігає негативний прогноз щодо страхової галузі Аргентини

Версия для печати Версия для печати
03.01.2024 

AM Best зберігає негативний прогноз щодо страхової галузі Аргентини, посилаючись на економічне уповільнення з високою інфляцією та очікування сильної волатильності макросередовища в короткостроковій перспективі.

Після дворічного економічного зростання економіка Аргентини сповільнилася в 2023 році, головним чином через історичну посуху, політичну невизначеність і складні макроекономічні умови, а також заходи жорсткої економії, запроваджені новою адміністрацією. Інфляція залишається значною проблемою, сягнувши максимуму в 160,9% у листопаді 2023 року, що серйозно підірвало купівельну спроможність споживачів.

У своєму звіті "Перспективи ринкових сегментів: Страхування в Аргентині", AM Best зазначає, що очікує, що ці фактори чинитимуть тиск на загальну стійкість балансу та фінансові показники страхової галузі, що може призвести до подальшого обмеження прибутковості. У 2022 році галузь вийшла на беззбитковість, головним чином через падіння премій зі страхування життя і здоров'я та затримки з офіційними оголошеннями валютних курсів, незважаючи на сильний тиск з боку сплеску автомобільних страхових відшкодувань. Крім того, значні ризики галузі за зобов'язаннями з державною підтримкою, які залишаються під тиском від'ємних реальних процентних ставок, волатильності валютних курсів та кредитної якості неінвестиційного рівня, підірвали традиційну підтримку інвестиційного доходу для загальної прибутковості.

"Ринки капіталу, що розвиваються в країні, та нечисленні фінансові інструменти, затверджені місцевим регулятором, які можуть адекватно відповідати страховим зобов'язанням та регуляторним вимогам, продовжують обмежувати фінансову гнучкість учасників ринку, щоб протистояти складному економічному середовищу, яке постійно зазнає впливу стрімкої інфляції та погіршує платоспроможність і ліквідність страховиків", — зазначив Сальвадор Сміт, старший фінансовий аналітик компанії AM Best.

Однак, згідно зі звітом, страховики з довгими позиціями в доларах США, міцною капітальною базою, диверсифікованим профілем бізнесу і хорошими можливостями дистрибуції знаходяться в кращому становищі, щоб протистояти слабким фундаментальним показникам аргентинської економіки.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34275

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес