На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Сильне відновлення загального перестрахового капіталу протистоїть надлишковим розподілам

Версия для печати Версия для печати
08.01.2024 

Згідно з новим коментарем AM Best, світова перестрахувальна галузь продемонструвала значне відновлення капітальних збитків попереднього року у 2023 році завдяки високим технічним результатам, нереалізованому приросту капіталу та вищим ставкам реінвестування.

У своєму коментарі "Сильне відновлення загального перестрахувального капіталу на тлі надлишкових виплат" AM Best зазначає, що традиційні перестраховики скористалися поліпшенням своїх технічних результатів протягом 2023 року, оскільки вищі ставки та жорсткіші умови почали приносити прибуток на портфелі. Інвестиційні збитки 2022 року були частково компенсовані в 2023 році. У поєднанні з вищими ставками реінвестування з фіксованою дохідністю інвестиційні портфелі забезпечили високий загальний інвестиційний дохід для ринку. Покращення результатів андеррайтингу та операційної діяльності також сприяло значному відновленню у 2023 році, хоча це було частково нівельовано розподілом капіталу учасників ринку.

У серпні 2023 року AM Best прогнозував збільшення капіталу традиційного перестрахування на 12,2% у річному обчисленні до 461 млрд доларів США у 2023 році (див. відповідний звіт Best's Market Segment Report "Виділений перестрахувальний капітал коливається на тлі нестабільної ринкової динаміки"), але після закінчення сезону ураганів у Північній Америці перестраховики майже подвоїли прогнозоване збільшення. Однак динаміка між наявним і задіяним капіталом зберігається, і, згідно з коментарем, деякі перестраховики ще не визначилися зі своїми стратегіями управління капіталом, тоді як інші вирішили виплатити спеціальні дивіденди зі своїх регульованих балансів – зокрема, спеціальний дивіденд National Indemnity, що належить Berkshire Hathaway, у розмірі близько 83 мільярдів доларів США в третьому кварталі 2023 року.

"Зважаючи на все ще високі ставки дисконтування та значне покращення операційних результатів, перестраховики повинні визначити, чи вивільняти капітал, чи подвоювати його на жорсткому ринку, — сказав Ден Хофмейстер, асоційований директор AM Best. "Незважаючи на це, наш початковий прогноз збільшення капіталу традиційного перестрахування на 12,2% все ще виглядає адекватним, хоча і з деякими потенційними коливаннями, якщо перестраховики уникатимуть використання нового капіталу, сформованого в 2023 році".

Очікується, що перестрахувальний капітал третіх сторін збільшиться на 4% у 2023 році, згідно з прогнозами Гая Карпентера, чому сприятимуть рекордні випуски облігацій катастроф у 2023 році. Очікується, що загальний перестрахувальний капітал у 2023 році становитиме 561 млрд доларів США, що менш ніж на 2% нижче попереднього максимуму в 570 млрд доларів США, досягнутого в 2021 році. Навіть з урахуванням значно більш впорядкованого оновлення, яке очікується в січні 2024 року, учасники ринку не вказують на будь-яке пом'якшення ринкових умов. Крім того, хоча кілька відомих управлінських команд оголосили про свій намір запустити нові перестрахувальні компанії, на даний момент не було профінансовано жодного суттєвого бізнес-плану.

"Навіть якщо фінансування в кінцевому підсумку буде досягнуто, воно затьмарить зростання нерозподіленого прибутку серед усталених гравців у 2023 році і, таким чином, навряд чи пом'якшить ситуацію на ринку", — сказав Карлос Вонг-Фупуй, старший директор AM Best.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34283

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес