На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Землетруси та шторми спричинять $95 млрд страхових збитків у 2023 році — Munich Re

Версия для печати Версия для печати
09.01.2024 

Землетруси в Туреччині та Сирії, шторми в США та інші стихійні лиха спричинили приблизно 95 мільярдів доларів страхових збитків у 2023 році, що менше, ніж у попередньому році, але все ще перевищує середній довгостроковий показник, повідомляє у вівторок компанія Munich Re.

Загальна сума збитків від природних катастроф, що покриваються страхуванням, менша, ніж 125 мільярдів доларів США, зафіксованих у 2022 році, а також нижча за оцінку в 100 мільярдів доларів США, опубліковану минулого місяця конкуруючою компанією Swiss Re (SRENH.S).

Але показник на 2023 рік від Munich Re (MUVGn.DE), найбільшого перестраховика у світі, перевищує середній показник за 10 років у 90 мільярдів доларів і значно перевищує середній показник за 30 років у 57 мільярдів доларів.

Землетруси в Туреччині та Сирії стали найбільш руйнівними подіями, спричинивши 58 000 смертей, 50 мільярдів доларів США загальних збитків і 5,5 мільярдів доларів США збитків, що були покриті страхуванням.

Але в 2023 році, за даними Munich Re, не окремі великі події, а численні сильні регіональні шторми в Сполучених Штатах і Європі, кількість яких зростає внаслідок зміни клімату, стали головною подією.

"Фоновий шум став гучнішим. Події, які раніше вважалися другорядними і визнавалися менш значущими "побічними ризиками", стали основним чинником збитків", — сказав агентству Reuters Ернст Раух, головний кліматолог Munich Re.

Загальні збитки від природних катастроф, включно з тими, що не покриваються страхуванням, у 2023 році склали 250 мільярдів доларів. Це схоже на показник 2022 року та середній показник за попередні п'ять років, але перевищує 10-річні та 30-річні тенденції.

На Північну Америку знову припала значна частина втрат, хоча сезон ураганів був відносно м'яким.

Вчені стверджують, що потепління атмосфери Землі завдасть ще більшої шкоди в найближчі десятиліття.

Страховики в деяких випадках підвищують тарифи через зростання ймовірності катастроф, а подекуди взагалі припиняють надавати страхове покриття.

Автор:  Alexander Huebner
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/environment/quakes-storms-cause-95-billion-insurance-losses-2023-munich-re-2024-01-09/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес