На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Коефіцієнти індивідуальних страхових виплат у США знизилися, незважаючи на занепокоєння щодо смертності від COVID-19

Версия для печати Версия для печати
09.01.2024 

Вищі премії та менша кількість виплат у разі смерті призвели до зниження коефіцієнтів виплат за індивідуальними полісами страхування життя з 2020 року, незважаючи на занепокоєння щодо COVID-19 та підвищеної смертності в певних сегментах населення, згідно з новим звітом AM Best.

У своєму спеціальному звіті під назвою "Коефіцієнти виплат по індивідуальному страхуванню життя в США знизилися" AM Best зазначає, що вплив COVID-19 на виплати страховиків за індивідуальними полісами виявився менш вираженим, ніж дехто міг спочатку очікувати, хоча пандемія призвела до підвищення смертності серед певних демографічних груп населення.

"Рівень смертності серед застрахованих був нижчим, ніж серед населення в цілому, через вплив вибіркових методів андеррайтингу та продажів, які страховики застосовували протягом багатьох років", — сказав Стратос Ласкарідес, старший фінансовий аналітик AM Best. "Рівень смертності зріс, але до цього часу він був керованим фактором, що зменшував сукупний дохід від індивідуального страхування життя".

Про це свідчить падіння коефіцієнта виплат, який порівнює виплачені страхові виплати по смерті з чистими підписаними преміями, і який знизився до 48,9% у 2022 році з 53,7% у 2021 році та 55,7% у 2020 році. Згідно зі звітом, це відбулося значною мірою через скорочення виплат у зв'язку зі смертю. Залишаються питання щодо короткострокового та довгострокового впливу досвіду смертності, пов'язаної з пандемією, на припущення та майбутнє ціноутворення в галузі страхування життя. Перші дані свідчать про різні підходи страховиків до припущень щодо смертності, оскільки деякі компанії оновили припущення щодо ціноутворення з урахуванням досвіду пандемії, тоді як інші цього не зробили.

Після рекордно високого рівня у 2021 році зростання премій за перший рік суттєво знизилося у 2022 році, що частково пояснюється впливом інфляції на бюджети домогосподарств. Приріст премій за індивідуальними полісами також помірно знизився і був стабільно позитивним протягом кількох років. "У 2021 році цей рівень зріс до найвищого показника за останнє десятиліття, оскільки багато страхувальників цінували збереження страхового покриття під час пандемії", — зазначила Хелен Андерсен, аналітик з галузевих досліджень AM Best.

Премії за поновлення договорів продовжують домінувати в структурі індивідуальних страхових премій, які отримують американські страховики життя, що підкреслює довгостроковий характер бізнесу та важливість підтримки фінансової стійкості, а також максимального задоволення та утримання власників полісів. Доступність страхування життя може стати проблемою у світлі зростання витрат через інфляцію та інші економічні фактори.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34285

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес