На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світовий ринок злиттів і поглинань у 2023 р. знизився на 27% — WTW

Версия для печати Версия для печати
11.01.2024 

Глобальна активність у сфері злиттів і поглинань M&A знизилася в останні три місяці 2023 року, оскільки покупці щосили намагалися збільшити вартість, про це йдеться в новому дослідженні завершених угод, проведеному провідною світовою консалтинговою, брокерською компанією Willis Towers Watson (WTW).

"Це були важкі 12 місяців. Угоди злиттів і поглинань були обтяжені геополітичним конфліктом, побоюваннями рецесії, зростанням відсоткових ставок і високою вартістю капіталу", наголошується в повідомленні WTW опублікованому на його сайті.

За словами керуючого директора зі злиттів і поглинань WTW Девіда Діна, судячи з динаміки цін на акції, компанії, що завершили угоди злиттів і поглинань у четвертому кварталі 2023 року, відставали від ширшого ринку на -13,6 відсоткового пункта для придбань на суму понад 100 мільйонів доларів у період із жовтня по грудень 2023 року. Цей результат є рекордно низьким для будь-якої компанії.

Також наголошується, що глобальний обсяг угод скоротився на 27%: у 2023 році було завершено 619 транзакцій порівняно з 853 у 2022 році, що зумовлено збереженою інфляцією, зростанням відсоткових ставок і геополітичною нестабільністю.

Великі угоди (на суму понад 1 мільярд доларів США) скоротилися на 30% 2023 року, продовживши стійкий спад, що розпочався 2020 року: 145 завершених угод порівняно з 208 2022 року. У 2023 році було укладено 11 мегаугод (на суму понад 10 мільярдів доларів США) порівняно з 15 у 2022 році. Ці цифри потенційно вказують на новий базовий рівень і повернення до допандемічного рівня.

"Це були важкі 12 місяців. Угоди злиттів і поглинань обтяжені геополітичними конфліктами, побоюваннями рецесії, зростанням процентних ставок і високою вартістю капіталу, — сказав Девід Дін. – Потенціал збоїв у 2024 році залишається значним, що посилюється щільним календарем виборів і складним нормативним середовищем, яке створює більше перешкод, перевірок і триваліших термінів для укладення угод.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес