На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Соціальна інфляція стане серйозною перешкодою для страхової галузі у 2024 р.

Версия для печати Версия для печати
12.01.2024 

Соціальна інфляція, за якої витрати страховиків випереджають загальну інфляцію, що насамперед спричинено зростанням судових витрат, у 2024 році стане серйозною перешкодою для страхової галузі, наголошується в нещодавньому звіті Morgan Stanley.

У доповіді виділено дві ключові теми, які, як очікується, визначатимуть картину соціальної інфляції 2024 року. Аналіз Morgan Stanley, заснований на даних цивільних судів на рівні штатів за останнє десятиліття, підкреслює зростаючу важливість нових судових справ для розуміння впливу соціальної інфляції.

Хоча число нових справ має кероване зростання, основна увага зміщується в бік збільшення сум врегулювання і винагород присяжних.

Позитивним моментом є те, що кількість нових випадків захворювання на COVID у 2022 році зросла приблизно на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, при цьому попередні дані за 2023 рік показують подальше зростання на 7%.

Однак важливо зазначити, що кількість випадків залишається нижчою за рівень, що існував до появи COVID. У доповіді очікується, що ця тенденція збережеться до 2024 року.

Водночас негативним моментом є помітне збільшення сум винагород суддів і виплат. Попередні дані за 2023 рік показують, що середня сума винагороди суддів склала приблизно $57 тис., що трохи менше, ніж 2022 року, але як і раніше є другим роком із 2012 року, коли розмір винагороди перевищив $50 тис.

У 2023 році середня сума врегулювання судових спорів зросла приблизно на 3% і склала приблизно $37,6 тис. у загальних цивільних справах. У звіті високий рівень врегулювання (близько 81%) пояснюється бажанням компаній уникнути судів присяжних.

Morgan Stanley припускає, що постійно високі судові витрати, ймовірно, призведуть до тривалого впливу соціальної інфляції зі зміщенням акценту на більш пізні судові справи.

Незважаючи на деякі поліпшення в показниках розкриття справ, занепокоєння залишається суттєвим, особливо в таких штатах як Каліфорнія, де у 2022 році показник розкриття справ відносно низький – 56%.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес