На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Різке зростання цін на автострахування гальмує зниження інфляції в США

Версия для печати Версия для печати
12.01.2024 

Незважаючи на те, що інфляція в США знизилася за останній рік, в останні місяці з'явився незвичайний винуватець, який несподівано став на заваді подальшому падінню споживчих цін: автострахування.

Споживчі ціни в грудні в цілому зросли на 3,4% порівняно з попереднім роком, повідомив у четвер Департамент праці у своєму щомісячному індексі споживчих цін, що більше, ніж очікували 3,2% економістів, опитаних агентством Reuters, і порівняно з 3,1% у листопаді.

Більша частина перевищення припадає на кілька знайомих категорій, зокрема, на стабільно високі витрати на страхування житла, що склали майже дві третини приросту. Але найвищий річний приріст автострахування за майже півстоліття зробив помітний внесок у зростання, який, можливо, ще не скоро вичерпається.

"Поведінка компонента MVI (автострахування) ІСЦ була справді вражаючою, і я не бачу жодних ознак того, що найближчим часом ситуація покращиться", — зазначив Том Сімонс, американський економіст Jefferies, в електронному листі.

Премії зі страхування автотранспорту в грудні злетіли на 20,3% порівняно з попереднім роком, що є найбільшим зростанням з середини 1970-х років, свідчать урядові дані.

Премії постійно зростали протягом усього року на щомісячній основі, а минулого місяця зросли на 1,5%. Це приблизно на рівні середньомісячного приросту за останній рік, що перевищує всі щомісячні прирости до пандемії.

Більше того, на автострахування – категорію витрат, яка рідко має значний вплив на загальну інфляцію, – припало 15% загального зростання цін в останньому кварталі 2023 року.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/markets/us/remarkable-surge-auto-insurance-costs-fans-us-inflation-2024-01-11/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес