На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

EIOPA опублікувала другий звіт про застосування Директиви про страхування

Версия для печати Версия для печати
15.01.2024 

EIOPA опублікувало сьогодні свій другий звіт про застосування Директиви про страхування (IDD).

Згідно з повідомленням на сайті EIOPA, у цьому Звіті розглядаються: будь-які зміни в структурі ринку страхових посередників і в моделях транскордонної діяльності, поліпшення якості консультацій і методів продажів, а також вплив IDD на страхових посередників, які є малими і середніми підприємствами. А також чи володіють компетентні органи достатніми повноваженнями та ресурсами для виконання своїх завдань.

Згідно з основними висновками, зробленими фахівцями EIOPA, за останні два роки кількість зареєстрованих посередників ще більше скоротилася, і ця тенденція вже відзначалася в попередньому звіті.

У деяких державах-членах ЄС якість консультацій і методів продажів покращилася, наприклад, унаслідок коригувальних заходів, запроваджених національними компетентними органами (NCA). Однак в інших країнах таємні покупки виявили суттєві недоліки, пов'язані з порадами та методами продажів. Наприклад, NCA виявили випадки, коли вимоги та потреби клієнта не були належним чином враховані страховим дистрибутором у процесі продажів.

Початкові дані від NCA про застосування нових правил сталого розвитку ілюструють проблеми, з якими стикаються споживачі в розумінні розкриття інформації та складних концепцій, представлених новими правилами, а також для страхових дистрибуторів у пошуку відповідних навчальних курсів для придбання необхідних знань.

Також NCA виявила недоліки в застосуванні правил про винагороду і конфлікти інтересів, наприклад, щодо грошових виплат. Щоб усунути можливий згубний вплив комісій на споживачів, кілька NCA вжили заходів на національному рівні щодо подальшого обмеження виплати/отримання комісійних, як-от обмеження комісійних або посилення правил розкриття інформації.

Тематичний огляд EIOPA з банківського страхування та наглядової діяльності, проведений NCA, виявив практику перехресних продажів, що потенційно завдає шкоди споживачам. Сюди належить, наприклад, продаж страховки мобільного телефону разом із мобільним телефоном.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес