На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Allianz назвала кіберінциденти головним глобальним бізнес-ризиком цього року

Версия для печати Версия для печати
16.01.2024 

Кіберінциденти посіли перше місце як головний глобальний бізнес-ризик у 2024 році, повідомляє сайт Reinsurance News з посиланням на останній "Барометр ризиків" компанії Allianz.

Це занепокоєння підкреслюється зростаючою загрозою атак із використанням програм-вимагачів, витоком даних і збоями в роботі ІТ, зазначається в повідомленні.

Наступною загрозою є перерви в роботі бізнесу, а стихійні катастрофи піднялися на третє місце у світі.

У Сполучених Штатах кібербезпека тепер має пріоритет над перервами в роботі бізнесу. Тим часом у Канаді перерви у виробництві виходять на перше місце, підкреслюючи регіональні відмінності у сприйнятті ризиків.

У звіті наголошується на зростаючому розриві в стійкості між великими корпораціями і малими підприємствами, пояснюючи це підвищенням обізнаності про ризики серед великих організацій після пандемії.

У сфері кіберзагроз найнебезпечнішими вважаються витоки даних, за якими слідують атаки на критично важливу інфраструктуру і відновлення діяльності програм-вимагачів.

Глобальний керівник відділу кібербезпеки в Allianz Commercial Скотт Сейс наголосив, що для ескалації своїх атак кіберзлочинці використовують нові технології, такі як генеративний штучний інтелект (ШІ).

Попри сподівання на стабілізацію економіки у 2024 році, макроекономічні показники, згідно з оприлюдненою інформацією, опускаються на п'яту позицію. Брак кваліфікованої робочої сили хоча й не спричиняє серйозної глобальної проблеми, залишається у п'ятірці найбільших ризиків для бізнесу в Центральній та Східній Європі, Великій Британії та Австралії.

У звіті підкреслюється, що бізнесу вкрай необхідно адаптувати і зміцнити свої стратегії управління ризиками, особливо перед обличчям кіберзагроз, що розвиваються, і непередбачуваного глобального ландшафту.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес