На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховий ринок Індії: швидке зростання, широкі можливості для підвищення стійкості

Версия для печати Версия для печати
16.01.2024 

Прогнозується, що в найближчі п'ять років страховий сектор Індії буде розвиватися найшвидше серед усіх країн G20.

У 2023 році світова економіка продемонструвала кращі результати, ніж очікувалося, незважаючи на низку викликів, таких як висока інфляція, жорсткі фінансові умови та геополітична напруженість. Тим часом економіка Індії залишалася стійкою, і, за оцінками, на рівні 6,7% зростання у 2023 році випереджатиме темпи зростання інших великих економік. Таке стійке зростання підтримується приватним споживанням та інвестиціями в основний капітал. Що стосується інфляції, то, за нашими оцінками, інфляція споживчих цін в Індії сповільниться до 5,7% у 2023 році з 6,7% у 2022 році через посилення монетарної політики. Підвищення процентних ставок, а також наслідки Ель-Ніньо, дефіцит опадів та геополітична напруженість (включаючи війну на Близькому Сході, яка може вплинути на ціни на нафту) є деякими негативними факторами, що впливають на перспективи зростання Індії.

Страховий ринок: позитивний прогноз

Економічне зростання, збільшення середнього класу, інновації та регуляторна підтримка сприяють зростанню страхового ринку Індії. Протягом наступних п'яти років (2024-28 рр.) ми прогнозуємо, що загальні страхові премії зростуть на 7,1% в реальному вираженні, що значно перевищує середні показники світового (2,4%), ринків, що розвиваються (5,1%) та розвинених (1,7%) ринків. За таких темпів Індія матиме найбільш швидкозростаючий страховий сектор серед країн G20.

Лише у 2023 році зростання премій дещо сповільнилося порівняно з попереднім роком, що відображає все ще триваюче пристосування до епохи після COVID-19. За нашими оцінками, зростання премій зі страхування життя сповільнилося до 4,1% з 5,9% у 2022 році, оскільки спогади (тобто усвідомлення ризиків) про пандемію потьмяніли, а нещодавня зміна податкових норм для полісів з високими тарифами стримувала нове зростання премій. Ми очікуємо впевнене зростання лайфового бізнесу (премії зростуть на 6,7% у 2024-28 роках), підтримане зростанням попиту на строкове страхування життя з боку середнього класу та молодого населення країни, а також все більш широким впровадженням Insurtech в галузі.

Зростання премій non-life дещо сповільнилося з 9,0% у 2022 році до оціночних 7,7% у 2023 році, оскільки ринок продовжував стабілізуватися після пандемії. Макродинаміка, зокрема високі відсоткові ставки, зростання роздрібної торгівлі та медичної інфляції, також створили певні перешкоди для зростання сектору non-life. Прогнозується, що у 2024-28 роках премії non-life зростатимуть у середньому на 8,3% на рік завдяки економічному зростанню, вдосконаленню каналів дистрибуції, державній підтримці та сприятливому регуляторному середовищу.

Уряд Індії та страховий регулятор зробили кілька кроків для підтримки зростання галузі. Важливою серед них є місія "Страхування для всіх до 2047 року", розпочата в листопаді 2022 року, головною метою якої є забезпечення того, щоб кожен громадянин і підприємство мали відповідний страховий захист/рішення. Існують також ініціативи, спрямовані на залучення іноземного інтересу до ринку. Ці реформи, разом зі стійким економічним зростанням, мають сприяти подальшому розвитку та розширенню страхового сектору.

Вразливість до природних катастроф зростає

Поряд зі зростаючою економікою та зростаючим страховим ринком, Індія наражається на багато природних катастроф, включаючи землетруси, повені, тропічні циклони, посуху та лісові пожежі. Однак страховий захист від ризиків природних катастроф є низьким: наш аналіз стійкості показує, що 93% ризиків не застраховані. Економічні збитки від стихійних лих мають тенденцію до зростання протягом багатьох років, що зумовлено, головним чином, економічним зростанням та швидкою урбанізацією. Великі міста Індії мають високу концентрацію населення та вартості активів, і багато з них піддаються впливу численних природних загроз.

Однією з проблем у подоланні великої прогалини у захисті є обмежена обізнаність та сприйняття ризиків. Галузь також стикається з проблемами у сфері андеррайтингу, потребуючи більш детальних даних про існуючі ризики стихійних лих і створення більш надійних можливостей для моделювання. Індія досягла значного прогресу у створенні систем раннього попередження про тропічні циклони, але для інших небезпек (наприклад, повеней) попереду ще довгий шлях.

Источник:  Swiss Re Institute
URL статьи:  https://www.swissre.com/institute/research/topics-and-risk-dialogues/economy-and-insurance-outlook/india-insurance-market-growing-fast-build-resilience.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес