На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Загальноєвропейське порівняльне дослідження ризиків андеррайтингу у страхуванні, відмінному від страхування життя, проведене EIOPA

Версия для печати Версия для печати
18.01.2024 

EIOPA на початку року оприлюднило результати загальноєвропейського порівняльного дослідження щодо андеррайтингу ризиків non-life у внутрішніх моделях.

Хоча дослідження показало, що розподіл капіталу більшості страхових компаній був стабільним, воно також виявило, що деякі компанії занадто покладаються на невизначені майбутні прибутки при розрахунку страхового ризику і, таким чином, занижують свої потреби в капіталі.

Ризик андеррайтингу видів страхування, відмінних від страхування життя, робить значний внесок у показник SCR страхових компаній і має суттєве значення для більшості страхових компаній з внутрішньою моделлю. У дослідженні проаналізовано внутрішні моделі андеррайтингу non-life 75 європейських страховиків, що належать до 31 страхової групи.

Метою дослідження було оцінити відмінності між внутрішніми моделями, щоб зрозуміти, чи однаково вони охоплюють подібні ризики, і якщо так, то якою мірою.

Крім того, було проаналізовано профілі ризиків андеррайтингу інших видів страхування, щоб визначити причини, які вплинули на ризиковий капітал протягом перших п'яти років після запровадження Платоспроможності ІІ.

Дослідження показало наступні ключові висновки:

  • Капіталомісткість: Підприємства з подібним економічним розподілом прибутків та збитків (та рівнем прибутку) демонструють помітні відмінності у капіталомісткості. Капіталомісткість не зростала і не зменшувалась з часом, що свідчить про стабільність розподілу капіталу підприємств.
  • Відмінності в оцінці ризиків: Багато підприємств з нижчою капіталомісткістю покладалися на невизначені оцінки майбутніх прибутків при розрахунку ризику страхових премій. Такі відмінності у способах обліку майбутніх прибутків спонукали європейські наглядові органи провести подальший аналіз цього питання.
  • Порівняння стандартних формул: Компанії, які використовували внутрішні моделі, показали значну варіативність і загалом нижчу капіталомісткість для ризику премій і ризику резервів порівняно з розрахунками за стандартною формулою.
  • Звітність: Більшість підприємств були добре підготовлені до запровадження шаблонів кількісної звітності для внутрішніх моделей наприкінці 2023 року на рівні ЄС, за деякими винятками. Гармонізовані на рівні ЄЕЗ шаблони забезпечують єдиний підхід до читання та обробки даних, а отже, зменшують додатковий тягар звітності.
  • Інфляція: Більшість підприємств моделюють інфляцію на основі минулих тенденцій і можуть покладатися на спеціальні експертні оцінки, коли траєкторія інфляції змінюється. Аналіз показав, що тривала помірна інфляція може впливати на підприємства більше, ніж тимчасові сплески. Тому підприємства повинні відстежувати інфляційний ризик і свою схильність до нього, оскільки зміни в розвитку інфляції можуть призвести до збільшення Вимог до капіталу платоспроможності.

EIOPA та національні наглядові органи провели індивідуальні сесії зворотного зв'язку з усіма учасниками. Висновки дослідження будуть надалі розглядатися в рамках національного нагляду за окремими підприємствами та групами (наприклад, у колегіях наглядових органів).

Загальна інтенсивність капіталу NL за 5-річний горизонт аналізу (IM + SF) за вирахуванням перестрахування

Підприємства, визначені як винятки, були повідомлені про це, і відповідні національні наглядові органи наразі проводять подальші дії. Деякі наглядові дії також вже призвели до змін у внутрішніх моделях. EIOPA надаватиме підтримку національним наглядовим органам у подальших заходах та відстежуватиме розвиток висновків.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/eiopa-study-non-life-underwriting-risk/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес