На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

20% спортивних нещасних випадків трапляється з лижниками

Версия для печати Версия для печати
18.01.2024 

Кожен п'ятий спортивний нещасний випадок трапляється з лижниками, показує дослідження, проведене GDV. Приблизно на 7 100 нещасних випадків за лижний сезон приватні страховики від нещасних випадків виплачували в середньому 7 750 євро за нещасний випадок, свідчить статистика виплат страховиків від нещасних випадків за 2017-2023 роки.

Якщо жоден інший страховик не надає покриття, приватне страхування від нещасних випадків покриває витрати на порятунок зі схилів після нещасного випадку на лижах, а також на пошуково-рятувальні послуги та транспортування додому або до найближчої лікарні.

Серед різних видів спорту, що призводять до нещасних випадків, на лижний спорт припадає близько 20% всіх спортивних нещасних випадків, лише на футбол припадає більший відсоток (33%). Теніс і кінний спорт також займають значні відсотки в загальній статистиці нещасних випадків, що сталися під час занять спортом.

Приватне страхування від нещасних випадків пропонує цілодобовий захист від незворотних наслідків нещасних випадків у всьому світі. Це може включати не тільки витрати на рятувальні роботи, але, перш за все, одноразові виплати та пенсійні виплати для пом'якшення додаткових витрат, викликаних постійними наслідками нещасних випадків.

Однак, щоб бути впевненим, що всі витрати будуть покриті під час подорожі за кордон для занять зимовими видами спорту, слід оформити міжнародне туристичне медичне страхування, особливо якщо у вас немає приватної медичної страховки.

Крім того, страхування цивільної відповідальності є одним із видів страхування, який повинен мати кожен на випадок фінансових наслідків, які можуть настати для особи, що заподіяла шкоду.

Зіткнення на схилах трапляються часто, особливо під час катання на лижах. Без страхування відповідальності особа, яка спричинила нещасний випадок, повинна сама нести фінансові наслідки, наприклад, тілесні ушкодження або пошкоджене гірськолижне спорядження

Залежно від тяжкості нещасного випадку, можуть також виникнути претензії щодо компенсації болю та страждань. Якщо претензії обґрунтовані, страхування цивільної відповідальності покриває їх, якщо ні – захищає претензії.

Дійсне страхування відповідальності є обов'язковим навіть для лижників в Італії та Південному Тіролі. Той, хто вийде на лижні траси без страхового покриття, зіткнеться зі штрафом і вилученням скі-пасів.

За даними німецького Центру оцінки нещасних випадків на лижах (ASU), ризик травмування лижників зростає, в тому числі в результаті зіткнень, а також збільшується кількість лижників, які отримують стаціонарне лікування. Крім того, ризик травмування зростає для більшості частин тіла, за винятком колін.

Німецька статистика показує, що ризик зіткнень у зимовому спортивному сезоні 2023/2024 збільшився з 1,29 до 1,50 нещасних випадків, що призвели до травм на 1 000 лижників.

Згідно з цією статистикою, частка травм від зіткнень серед усіх лижних травм становила майже 20%.

Загалом було зафіксовано до 44 000 нещасних випадків під час катання на лижах проти 39 000 нещасних випадків. За даними АСУ, ризик стаціонарного лікування після нещасного випадку на лижах також збільшився з 1,6 до 1,7 на 1000 лижників. Екстраполюючи, можна припустити, що після нещасних випадків на лижах буде до 7 400 випадків стаціонарного лікування.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/sports-accidents-happens-skiers/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес