На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Угода ЄС про Solvency II може допомогти залучити більше інвестицій в Європу

Версия для печати Версия для печати
14.01.2024 

Європейська страхова індустрія привітала завершення перегляду Директиви ЄС про Solvency II, який було погоджено вчора. Insurance Europe особливо вітає покращення, внесені співзаконодавцями ЄС – Європейською Радою та Парламентом – у сферах капіталу, волатильності та пропорційності. Ці зміни, на думку федерації, можуть допомогти страховикам краще обслуговувати клієнтів, розблокувати більше інвестицій для "зеленого" та цифрового переходу, а також підтримати прогрес на шляху до завершення створення Союзу ринків капіталу ЄС.

Огляд, який розпочався в лютому 2019 року, має на меті скоригувати пруденційне регулювання страхової та перестрахової галузі ЄС. Генеральний директор Insurance Europe Мікаела Коллер прокоментувала: "З першого дня європейські страховики підтримують мету створення регуляторної бази, яка працює для споживачів, працює для бізнесу та працює для Європи. Ці зміни можуть дозволити сектору краще обслуговувати клієнтів і залучити більше інвестицій в європейську економіку, підтримуючи "зелений" і цифровий переходи. Solvency  II є і залишатиметься золотим стандартом захисту прав споживачів".

Insurance Europe вітає зміни, які спрямовані на усунення деяких існуючих недоліків вимірювання в Solvency II і які призводять до більш адекватних вимог до капіталу та меншої волатильності. Заступник генерального директора Insurance Europe Олав Джонс сказав: "Ці зміни можуть зменшити непотрібні регуляторні бар'єри на шляху до пропозиції довгострокових продуктів, гарантій та інвестицій, яких хочуть і потребують клієнти. Вони допоможуть галузі залишатися ключовим довгостроковим інвестором, який виступає стабілізуючою силою в періоди ринкової нестабільності".

Тим не менш, вказуючи на наступний етап технічних обговорень "Рівень 2", який розпочнеться наступного року, Олав Джонс додав: "Диявол ховається в деталях, і для того, щоб реалізувати потенційні вигоди, політичні амбіції, узгоджені вчора, повинні бути відображені в технічних деталях, які з'являться після цього".

Страхова індустрія підтримує включення подальших елементів сталого розвитку, які базуються на ризиках та фактах, і з нетерпінням чекає на більш детальний розгляд пропозицій співзаконодавців. Нарешті, Insurance Europe вітає зусилля щодо кращого впровадження принципу пропорційності – це має зменшити надмірний тягар для малих та нескладних страховиків. Водночас, галузь шкодує, що для більшості компаній загальним наслідком перегляду стане збільшення операційного навантаження та звітності, що суперечить більш широкому зобов'язанню Європейської Комісії зменшити навантаження на звітність на 25%.

Источник:  Insurance Europe
URL статьи:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3035/eu-solvency-ii-deal-could-help-unlock-greater-investment-in-europe

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес