На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Moody's оцінює загальні страхові збитки від землетрусу в Ното в $3-6 млрд. за середньоквадратичною оцінкою

Версия для печати Версия для печати
23.01.2024 

За оцінками Moody's RMS, загальні страхові збитки від землетрусу магнітудою Mw7,5, що стався на півострові Ното, Японія, в понеділок, 1 січня, ймовірно, будуть в діапазоні від 435 млрд ієн до 870 млрд ієн (від 3 млрд до 6 млрд доларів США).

Оцінка збитків галузі базується на аналізі землетрусу з використанням моделі високої чіткості (HD) Moody's RMS Japan Earthquake and Tsunami і відображає пошкодження майна, майна та перерви в роботі житлових, комерційних та промислових об'єктів, а також включає як приватні, так і взаємні (Kyosai) ринки.

Оцінка включає втрати від сильних підземних поштовхів, пожеж, спричинених землетрусом, затоплення цунамі, зсуву ґрунту та деформації ґрунту, спричиненої зрідженням, а також враховує джерела посилення втрат після події (PLA) та інфляційні тенденції. Він не включає збитки від немодельованих ризиків, таких як транспортна та комунальна інфраструктура, державні установи або автомобільні дороги.

У понеділок, 1 січня, на півострові Ното, приблизно за 26 миль (42 кілометри) на північний схід від Анамізу, міста в префектурі Ісікава, Японія, стався землетрус магнітудою Mw7,5, який залягав на глибині 6,2 милі (10 кілометрів), повідомляє Геологічна служба США (USGS).

Японське метеорологічне агентство (JMA) використовує свою шкалу сейсмічної інтенсивності для класифікації інтенсивності місцевих підземних поштовхів за шкалою від нуля до семи балів.

За даними ЯМА, в муніципалітеті міста Шика, префектура Ісікава, миттєва магнітуда поштовхів склала Mw7,6, а максимальна сейсмічна інтенсивність – сім балів за шкалою ЯМА; в інших місцях префектури Ісікава спостерігалася сейсмічна інтенсивність вище та нижче шести балів.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався через неглибокі зворотні розломи на західному узбережжі Японії, де деформації земної кори, спричинені ширшими рухами плит, зосереджені в неглибоких розломах кори.

Механізм осередку землетрусу вказує на те, що розлом стався на помірно падаючому зворотному розломі, який простягається з південного заходу на північний схід і занурюється на південний схід.

Землетрус був відчутний у префектурах Ісікава, Тояма та Ніїгата. Офіційні оцінки Японського агентства з питань пожежної безпеки та ліквідації наслідків стихійних лих (FDMA) тривають, і станом на 11 січня повідомляється про пошкодження понад 3500 об'єктів нерухомості, причому очікується, що ця цифра значно зросте в міру продовження оцінок збитків, особливо в найбільш постраждалих районах на півострові Ното.

Землетрус спричинив локальне цунамі, яке вразило західне узбережжя Японії. Найбільше постраждали міста Ното та Судзу, де були зафіксовані руйнування від затоплення цунамі. Максимальна висота хвилі цунамі 1,2 метра (3,9 футів) була зафіксована біля міста Вадзіма, префектура Ісікава.

Після землетрусу в житловому районі Вадзіми спалахнула велика пожежа, яка, за повідомленнями, знищила близько 200 магазинів і будинків у туристичному районі вулиці Асаїчі.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/moodys-insured-losses-noto-earthquake-3-6-bn/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес