На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Збитки страховиків від землетрусу на півострові Ното в Японії не перевищать $6 млрд

Версия для печати Версия для печати
24.01.2024 

1 січня 2024 року на півострові Ното в префектурі Ісікава в Японії стався землетрус магнітудою 7,6, який спричинив сильні поштовхи в багатьох районах, що призвело до попередження про цунамі, йдеться у дослідженні Beinsure Noto Peninsula Earthquake in Japan.

Після головного поштовху було 1487 афтершоків. Це стихійне лихо призвело до значних збитків, у тому числі приблизно 160 гектарів постраждалих від цунамі в Сузу-Сіті та Ното-Сіті, з перебоями в електро– та водопостачаннях, проблемами зв'язку та сотнями спалених будинків. Проблем з реакторами на атомних електростанціях у зоні ураження не виявлено. Червоний Хрест Японії бере активну участь у наданні допомоги постраждалим від землетрусу.

Ризики андеррайтингу від землетрусів є низькими для трьох японських груп ризикового страхування, головним чином тому, що їхній ризик землетрусів був низьким і в межах керованого рівня. Трьома основними страховими групами в Японії є Tokio Marine Holdings (Tokio Marine & Nichido Fire Insurance), MS&AD Insurance Group (Mitsui Sumitomo Insurance Company) і Sompo Holdings.

Прогноз економічного збитку від землетрусу в Ното

За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус на західному узбережжі Японії стався через неглибоке взбросування земної кори. Японія є сейсмічно активним регіоном, де більшість землетрусів відбувається біля східного узбережжя, де Тихоокеанська плита занурюється під Японію.

За даними дослідницького інституту Nomura, економічні збитки, спричинені землетрусом, оцінюються у понад 800 мільярдів єн (5,6 мільярда доларів). Ця сума становить менше 5% від 16,9 трильйонів ієн (118 мільярдів доларів США) економічних втрат від великого землетрусу в Східній Японії 11 березня 2011 року, і є невеликою порівняно з сукупними чистими активами трьох груп, що не займаються страхуванням, у розмірі близько 8 трильйонів ієн. ($57 млрд) на консолідованій основі на кінець березня 2023 року.

Землетрус на півострові Ното завдав шкоди великій території навколо та на південь від епіцентру. У той час як найбільші серйозні пошкодження сталися в префектурі Ісікава, зокрема в місті Вадзіма, включаючи велику пожежу, збитки від струсу землі та розрідження спостерігалися в інших префектурах, таких як Ніігата та Тояма. Хвилі цунамі понад один метр затопили багато будівель уздовж берега, особливо у Вадзімі, Сузу та Ното.

Будівельні норми в Японії є одними з найдосконаліших у світі, і їх прийнято та добре практикується з 1981 року. У районах, які постраждали від землетрусу на півострові Ното 2024 року, вимоги до сейсмічних норм вищі, ніж у південній частині Японії.

Прогнози страхового збитку від землетрусу в Ното

  • Moody's RMS оцінює збитки від 435 до 870 мільярдів йєн ($3-6 млрд)
  • Verisk оцінює збитки від 1,8 до 3,3 млрд доларів
  • Karen Clark & Company оцінили в $6,4 млрд
  • CoreLogic оцінює до $5 млрд

Найнижча оцінка RMS майже відповідає верхньому значенню Verisk, ще раз демонструючи дельту між результатами моделі ризику катастрофи, але також, що важливо, дельту в тому, що включено в одну оцінку втрат страхового ринку та іншу.

Moody's RMS заявило, що його оцінка галузевих збитків включає застраховані збитки від пошкодження майна, вмісту та перерви в бізнесі на житлових, комерційних і промислових лініях і включає як приватні, так і спільні (Kyosai) ринки. Оцінка Verisk не включала збитки від перерви в бізнесі, які, ймовірно, є досить значним компонентом RMS Moody's.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/24/43454

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес