На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальна економічна стагнація може коштувати $5,2 трлн — сценарій системного ризику Lloyd's

Версия для печати Версия для печати
24.01.2024 

Платформа досліджень і аналізу Lloyd's, Futureset опублікувала в середу новий сценарій системного ризику, який моделює потенційний вплив тривалого періоду економічної стагнації на глобальний ВВП, бізнес і спільноти, а також підкреслює роль страхування в підвищенні соціальної стійкості.

Як повідомляється на сайті Lloyd's, модель, розроблена Кембриджським центром досліджень ризиків і Lloyd's, оцінює потенційні п'ятирічні глобальні економічні наслідки сповзання економіки в стагнацію в $5,2 трлн.

У сценарії розглядається економічний шок від раптового краху ключової галузі та наслідки для пов'язаних секторів і країн, що призведе до тривалого глобального спаду. Підсумкові наслідки включають значне обмеження промислової продуктивності та інновацій, зростання рівня безробіття та падіння споживчих доходів і витрат.

При цьому наголошується, що фінансовий сектор зазнає найбільшого ризику описаних подій, а також сектори роздрібної торгівлі, промисловості та комунальних послуг, які можуть бути схильні до сповільнення доходів і проблем з грошовими потоками. Регіональні наслідки за п'ятирічний період будуть найбільшими в Північній Америці: втрати за цим сценарієм оцінюються в $1,6 трлн, за ними слідують Європа в $1,4 трлн і Великий Китай із впливом на ВВП у $972 млрд.

"За останні 60 років найбільші економіки перебували в стагнації лише 3% часу. Коли стагнація стає стійкою і широко поширеною, регіональні події можуть перерости в глобально значущий спад, який без заходів стимулювання може перерости в рецесію", – наголошується в повідомленні.

Зазначено також, що страхування відіграє важливу роль у захисті бізнесу від багатьох ризиків, з якими підприємства можуть зіткнутися в періоди економічної невизначеності, включно з торговельними кредитами, злиттями та поглинаннями, а також політичними або кіберризиками.

"Ринок Ллойда відіграє вирішальну роль у побудові більш стійкої глобальної економіки, здатної адаптуватися у важкі часи. Стосовно економічної ситуації, яку ми переживаємо сьогодні, наш останній сценарій ілюструє складність глобальної економічної кризи і важливість підготовки бізнесу. Хоча страхова галузь не може впоратися з ризиком економічної стагнації поодинці, вона може працювати разом із партнерами з приватного та державного сектору, щоб управляти цими ризиками та підтримувати наших клієнтів, підвищуючи їхню стійкість і прискорюючи відновлення", — зазначає директор з корпоративних зв'язків Lloyd's Ребекка Клемент, чиї слова наведені в повідомленні.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес