На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перестраховики продовжують користуватися привабливими ринковими умовами

Версия для печати Версия для печати
26.01.2024 

Незважаючи на уповільнення темпів зростання, перестраховики та гравці Лондонського ринку продовжують користуватися привабливими ринковими умовами, коли ціни досягають нових максимумів, тоді як структурні зміни в умовах, досягнутих минулого року, залишаються в силі до 2024 року, вважають аналітики Berenberg. Однак фокус дещо змістився з минулого року не лише на зростання та розміщення капіталу, але й на повернення капіталу.

У звіті компанія провела опитування серед 24 страховиків, 53 інвесторів та 40 перестраховиків щодо перспектив ринку перестрахування майна. "Гравці лондонського ринку висловилися особливо конструктивно щодо можливості збільшення капіталу, оскільки аномальні темпи зростання за останні пару років сповільнюються, тому є рішення зосередитися на прибутковості капіталу та зростанні".

Британські страховики життя були "оптимістично налаштовані та схвильовані" щодо перспектив зростання, яке частково обумовлено розвитком ринку оптових ануїтетів. Berenberg зазначив, що всі вони підтвердили свою платоспроможність та диверсифікацію інвестиційних портфелів, незважаючи на неодноразові занепокоєння інвесторів щодо кредитного ризику, який не матеріалізувався у кредитних дефолтах.

Аналітики дійшли висновку, що головною темою розмов була рішучість кожної компанії виплачувати прогресивні дивіденди.

Загальний капітал перестраховиків у 2024 році відновиться до $561 млрд. Після відновлення капіталу компаніями AM Best зазначила, що 2023 рік виявився вдалим для ринку перестрахування, оскільки значна частина збитків, отриманих в 2022 році, була відшкодована до кінця року. Перестраховики змогли досягти значного збільшення тарифів за майновими програмами. Протягом решти року перестраховики продовжували збільшувати маржу андеррайтингу. Навіть з більш упорядкованим поновленням договорів у січні 2024 року учасники ринку не вказали на пом'якшення ринкових умов.

AM Best прогнозує збільшення капіталу традиційного перестрахування на 12,2% у 2023 році проти падіння на 13,5% у 2022 році. Однак після завершення сезону ураганів у Північній Америці перестраховики готові майже подвоїти прогнозоване збільшення.

Відсутність інтересу з боку постачальників капіталу продовжує посилювати диспропорцію між наявним і використаним капіталом перестраховиків.

Крім того, приватні інвестори також не зацікавлені в розміщенні капіталу для стартапів або новостворених перестраховиків. Незважаючи на те, що багато високопоставлених управлінських команд оголосили про свої наміри створити нових перестраховиків, жодних суттєвих бізнес-планів на даний момент не було профінансовано.

Guy Carpenter повідомив, що на момент поновлення договорів перестрахування 1 січня 2024 року індекс цін на перестраховий захист майнових катастрофічних ризиків (Global Property Catastrophe Rate on Line Index – ROL) зріс на 5,4% порівняно з попереднім роком.

Незважаючи на те, що це збільшення на 5,4% є різким падінням порівняно зі зростанням на 27,2%, яке спостерігалося 1 січня 2023 року, і 29,3%, зафіксованими за весь 2023 рік, це свідчить про те, що глобальні перестраховики продовжували підвищувати тарифи за глобальними контрактами на нерухоме майно від катастрофічних ризиків.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/26/43447

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес