На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Продовження перестрахування у 2023 році було більш упорядкованим, ніж у попередньому — Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
30.01.2024 

Продовження перестрахування у 2023 році виглядало "набагато нормальнішим" з меншою кількістю сюрпризів, але для забезпечення стійкого балансу в розподілі ризиків першорядне значення має постійна андеррайтингова дисципліна, повідомляє сайт Reinsurance News з посиланням на головного фахівця з андеррайтингу перестрахування P&C Джанфранко Лота.

"З точки зору перестрахування сюрпризів було менше порівняно з минулим роком, але не обійшлося і без проблем", – зазначив він у своєму блозі.

За словами Лота, оновлення було більш упорядкованим, ніж торік, у сенсі підвищеної уваги до розкриття цін, почасти через те, що раніше існувала можливість ретроцесії, тоді як конкуренція зросла, а кількість запитів на котирування бізнесу від брокерів збільшилася.

"Я б додав, що, хоча перестрахувальники домоглися кращих результатів за перші дев'ять місяців 2023 року, ніж за останні п'ять-шість років, середовище ризиків не змінилося, фактично було встановлено нову норму", зазначив він.

Керівник Swiss Re наголошує на тривалій інфляційній ситуації, зростанні геополітичної напруженості та ще одному році, коли застраховані збитки від стихійних лих перевищили 100 мільярдів доларів.

Обговорюючи деякі нюанси в різних напрямках бізнесу, Лот зазначає, що загалом перестрахувальники продовжують бачити поліпшення умов і акцент в усьому секторі на краще розуміння, орієнтацію та управління ризиками.

На відміну від минулого року, динаміка попиту і пропозиції у сфері нерухомості "знайшла рівновагу", з деяким перевищенням передплати на верхньому рівні програм nat cat, в той час як деякі нижні прикріплювальні рівні не були повністю розміщені.

Заглядаючи в майбутнє, у квітні та середині року, Лот очікує ще одного раунду відносно нормальних подовжень, без будь-яких серйозних втрат або юридичних змін.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес