На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Потенціал зростання та цінове середовище на кіберпідтримку серед деяких європейських перестраховиків

Версия для печати Версия для печати
07.02.2024 

AM Best вважає, що кібер може бути джерелом прибуткового зростання та інновацій для страхових та перестрахових компаній. Але в новому звіті компанія попереджає, що зростаюча кібер-бухгалтерія може становити суттєвий ризик для фінансової стійкості (пере)страховика, якщо нею не управляти належним чином.

Звіт The Best's Market Segment Report, "Кібер: Потенціал зростання та цінова кон'юнктура підтримують апетит деяких європейських (пере)страховиків" зазначає, що кібер – це напрямок з високим рівнем продуктового ризику, який вимагає досвіду та знань, і пояснює, чому учасники ринку займають різну позицію щодо покриття.

Після зростання збитковості під час пандемії в кіберстрахуванні спостерігається жорсткіша ситуація з тарифами. Хоча останнім часом зростання ставок почало демонструвати ознаки поміркованості або навіть зниження, ціни залишаються привабливими.

Однак на ринку спостерігається змішана картина з точки зору апетиту андеррайтерів до кібер-страхування. У той час як деякі страховики залишаються дуже обережними щодо своїх кібер-ризиків і не виявляють бажання активно розширювати цю частину свого портфеля – або навіть намагаються скоротити її, – інші бачать у цьому привабливу можливість.

Як рейтингове агентство, AM Best включає оцінку потенціалу кіберзбитків перевізника в свої рейтингові міркування – і розглядає, як цей потенціал відіграє роль в управлінні капіталом перевізника і прийнятті рішень про розподіл капіталу.

Хоча потенціал збитків від сценаріїв кіберкатастроф наразі залишається загалом нижчим за інші ризики катастроф у галузі, AM Best відзначає підвищення обізнаності щодо потенційних кіберзбитків та більшу інтеграцію цього елементу в рішення операторів щодо управління капіталом.

Також оцінюються наслідки, пов'язані з перестрахуванням і ретроспективними міркуваннями, а також здатність перевізника запровадити достатні інструменти передачі ризиків для захисту свого балансу.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34375

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес