На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики Британії припинять продавати автострахування GAP після тиску з боку FCA

Версия для печати Версия для печати
09.02.2024 

Кілька британських страхових компаній погодилися припинити продаж полісів, які покривають зниження вартості автомобілів, після того, як Управління з фінансового нагляду висловило занепокоєння щодо чесності клієнтів.

Страховики, на які припадає 80% ринку гарантованого захисту активів, погодилися припинити продажі, йдеться у заяві FCA, опублікованій у п'ятницю. Страхування GAP зазвичай продається разом з автокредитуванням і покриває різницю між ціною покупки автомобіля або непогашеним кредитом і його поточною ринковою вартістю у випадку, якщо автомобіль буде списаний до того, як кредит буде погашений.

"Страхування GAP може бути корисною послугою для клієнтів, але в нинішньому вигляді воно не пропонує справедливої вартості, і ми хочемо бачити поліпшення", – сказав Шелдон Міллс, виконавчий директор з питань споживачів та конкуренції.

За даними FCA, лише 6% від суми, яку клієнти витрачають на страхові внески, виплачується у вигляді страхових відшкодувань. Регулятор заявив, що бачив приклади, коли деякі фірми виплачували 70% вартості страхових премій у вигляді комісійної винагороди.

Згідно з реєстром FCA, компанії, які погодилися припинити продажі, – це Fortegra Europe Insurance Company Ltd., Arch Managing Agency Ltd., Arch Insurance (UK) Ltd., Motors Insurance Company Ltd., Red Sands Insurance Company (Europe) Ltd. і Acasta European Insurance Company Ltd.

Регулятор вже перевіряв цей ринок у 2014 році та повторно у 2018 році. У вересні він надіслав всім провайдерам листа з проханням вжити негайних заходів, але був "незадоволений" результатом, йдеться у повідомленні.

Це остання частина автомобільного ринку Великобританії, яка потрапила під пильну увагу регуляторів, стурбованих недобросовісною практикою. Минулого місяця FCA оголосила про початок розслідування у сфері автокредитування, що, на думку аналітиків, може призвести до того, що банки будуть змушені сплатити до 10 мільярдів фунтів стерлінгів (12,6 мільярда доларів США).

Источник:  Bloomberg
URL статьи:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-09/insurers-to-stop-selling-car-price-policies-after-fca-pressure

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес