На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Всесвітня рада судноплавства закликає ЄК розробити чіткий інвестплан для досягнення кліматичних цілей до 2040 р.

Версия для печати Версия для печати
09.02.2024 

Реалізація кліматичних цілей ЄС на період до 2040 року для морського сектору потребуватиме посилених глобальних зобов'язань, вважає Всесвітня рада судноплавства (WSC).

Вона закликає Європейську комісію та міжнародних партнерів розробити цілі у вигляді чіткого плану інвестицій та нормативної підтримки, необхідних для полегшення енергопереходу.

Рекомендації ЄК щодо кліматичних цілей ЄС на 2040 рік, які закликають до скорочення викидів парникових газів на 90%, є амбітними і надзвичайно важливими, особливо після оновлень, які припускають, що цілі до 2030 року можуть бути не досягнуті, зазначає WSC. "Цілі ЄС визнають необхідність стимулювання виробництва екологічно чистого морського пального та визначення пріоритету доступу до нього для морського сектору. Лінійне судноплавство розпочало шлях перетворень у декарбонізації, і ми сподіваємось допомогти ЄС втілити цілі в дії", – йдеться в заяві ради.

Прихильність ЄС виробництву палива з нульовим викидом парникових газів має важливе значення, не в останню чергу тому, що на європейські держави-члени припадає одна п'ята світових продажів енергії для судноплавства, пояснюють у WSC. Досягнення цілей 2040 року має призвести до створення нових потужностей з виробництва енергії для постачання морського сектору паливом з нульовим викидом, що потребуватиме значних фінансових інвестицій, зазначають експерти. Крім того, вирішальне значення має розгортання інфраструктури для підтримки впровадження та поширення цих альтернативних видів палива по всьому сектору, додають вони.

"Політикам ЄС необхідно втілити ці регіональні цілі в посиленні національних зобов'язань з виробництва палива, чого вимагають правила ЄС, наприклад, FuelEU Maritime", – наводяться у повідомленні слова директора з охорони навколишнього середовища WSC у Європі Джеймса Корбета. "Лінійний сектор уже інвестує в суднові технології для використання відновлюваного суднового палива, а глобальна декарбонізація всього судноплавства залежить від лідерства ЄС у досягненні міжнародної угоди в IMO MEPC (Міжнародна морська організація ООН – ІФ-У)", — наголосив він.

Досягнення угоди щодо глобального стандарту палива і створення механізму ціноутворення на викиди парникових газів на рівні IMO вимагає європейського лідерства, що виходить за рамки регіональних кліматичних цілей до 2040 року, вважають у WSC.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес