На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики призупинили деякі продажі автополісів після чергового втручання британського наглядового органу

Версия для печати Версия для печати
09.02.2024 

Британський фінансовий наглядовий орган заявив у п'ятницю, що кілька страховиків погодилися призупинити продаж полісів, які покривають амортизацію автомобілів, після того, як він висловив стурбованість тим, що ці угоди не пропонують оптимального співвідношення ціни та якості.

Призупинення стосується так званого страхування з гарантованим захистом активів (GAP), призначеного для покриття різниці між ціною придбання автомобіля та його ринковою вартістю, коли клієнт подає заяву на відшкодування після крадіжки, аварії або з іншої причини.

За даними регулятора, страховики, які погодилися призупинити продажі, складають 80% ринку.

FCA повідомило, що проведе другий раунд переговорів з рештою учасників ринку GAP-страхування з метою покращення співвідношення ціни та якості, і ці компанії погодилися не використовувати нових дистриб'юторів GAP-страхування в цей час.

"Страхування GAP може бути корисною послугою для клієнтів, але в нинішньому вигляді воно не пропонує справедливої вартості, і ми хочемо бачити поліпшення", — сказав Шелдон Міллс, директор FCA з питань споживачів і конкуренції, у своїй заяві.

У вересні минулого року наглядовий орган звернувся до страховиків з проханням вжити негайних заходів, щоб показати, що клієнти отримують справедливу вартість полісів GAP, але не був задоволений відповідями і влаштував паузу в продажах.

"Цей крок є наслідком висновків останніх даних FCA щодо оцінки справедливої вартості, які показують, що лише 6% від суми, яку клієнти сплачують у вигляді премій за GAP-страхування, виплачується у вигляді страхових відшкодувань", — заявили в FCA.

"FCA бачила приклади, коли деякі фірми виплачували 70% вартості страхових премій у вигляді комісійних сторонам, які брали участь у продажу полісів GAP".

Це вже друге втручання наглядового органу на автомобільному ринку в цьому році після відкриття розслідування в січні щодо комісійних, які стягуються при укладанні угод з фінансування автомобілів з боку банків та інших осіб.

У липні минулого року FCA запровадила жорсткіші вимоги щодо захисту прав споживачів, відомі як "обов'язок споживача", що дало їй більше важелів для боротьби з низькою вартістю.

Автор:  Huw Jones
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/uk/britain-tells-insurers-suspend-sales-some-car-policies-2024-02-09/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес