На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Як перестрахування може покращити управління та зростання страховиків життя

Версия для печати Версия для печати
15.02.2024 

Фінансові установи та приватні інвестиційні компанії, що займаються страхуванням життя, все частіше вбачають переваги у створенні офшорних компаній з перестрахування життя. Перестраховики життя пропонують фінансову гнучкість і можуть забезпечити значне полегшення капіталу для страховиків життя. Крім того, перестрахування життя може дозволити страховикам зменшити витрати на управління портфелем, одночасно підвищуючи прибутковість капіталу.

Ці переваги призвели до стійкого зростання офшорних довгострокових перестрахувальних активів. Двома провідними доміциліями для компаній з перестрахування життя є Бермудські та Кайманові острови. Валютне управління Бермудських островів (BMA) повідомило, що станом на грудень 2022 року 159 компаній мають ліцензію на довгострокове комерційне страхування або перестрахування життя. Це на 7,4% більше, ніж у 2021 році. На кінець 2021 року довгострокові комерційні компанії Бермудських островів володіли загальними активами на суму майже 1,07 трильйона доларів.

Міжнародне валютне управління Кайманових островів (CIMA) повідомило про 38 ліцензованих міжнародних компаній з довгострокового страхування або перестрахування життя в четвертому кварталі 2023 року із загальним обсягом активів майже 75 мільярдів доларів.

Переваги перестрахування життя

Перестрахування пропонує кілька ключових переваг для страховиків життя, зокрема:

  • Оптимізація капіталу. Кредит на перестрахування дозволяє страховикам зменшити балансові зобов'язання, що дає їм змогу вивільнити та спрямувати капітал на інші цілі.
  • Пом'якшення ризиків. Розподіл ризику з перестраховиком забезпечує кошти для виплат страхових відшкодувань, зменшуючи фінансовий ризик для страховика, який передає ризик.
  • Управління. Використання перестрахування як частини стратегії управління капіталом може бути ефективним способом продемонструвати ефективне управління та відповідати регуляторним вимогам.
  • Можливості зростання. Перестрахування може зміцнити баланс страховиків і сприяти інвестиціям цедентів у нові або існуючі продукти для досягнення зростання.

Теперішні та майбутні виклики

Мінливі економічні та регуляторні умови створюють виклики для страховиків життя, впливаючи не лише на фінансові показники, але й на рішення щодо довгострокових бізнес-цілей. Тому страховики життя можуть отримати вигоду від співпраці з досвідченими партнерами, які допоможуть їм впоратися з цими викликами.

Регуляторні режими змінюються в таких юрисдикціях, як Бермудські острови. Наприклад, BMA оновило свою структуру економічного капіталу, яку страховики життя використовують для розрахунку оцінки резервів, починаючи з 31 березня 2024 року. Ці зміни змусять страховиків життя уважніше придивитися до своїх стратегій управління капіталом і повсякденних операцій.

Процентне середовище також створює виклики та можливості для страховиків життя в управлінні та управлінні портфелем. Невеликі зміни процентних ставок можуть змінити фінансові прогнози страховиків і вимагати дій, спрямованих на дотримання чинного законодавства. Оскільки регуляторні вимоги відрізняються в різних юрисдикціях, важливо мати надійну групу постачальників послуг, які допоможуть зорієнтуватися в цих питаннях.

Як Marsh може допомогти

Marsh має досвід, щоб допомогти клієнтам – як існуючим страховикам життя, так і стартапам – у вирішенні регуляторних питань, управлінні, фінансовій звітності та повсякденному управлінні.

Як провідна світова фірма з надання професійних послуг у сфері ризиків, стратегії та управління персоналом, з глобальними можливостями в управлінні ризиками та капіталом, Marsh має глибоку базу спеціалістів з досвідом у перестрахуванні життя. Наші команди обслуговують лайфові організації з різноманітними потребами, від розробки та консультування клієнтів щодо ефективних стратегій управління капіталом до перевірки їхніх моделей капіталу, забезпечення цілісності даних та впровадження стратегій оптимізації капіталу. Ми пропонуємо послуги, що легко налаштовуються та відповідають конкретним потребам клієнтів.

Автор:  Patrick Ferguson
Источник:  Marsh
URL статьи:  https://www.marsh.com/us/services/captive-insurance/insights/how-reinsurance-can-enhance-governance-and-growth-for-life-insurers.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес