На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Майже третина населення планети нині страждає від психічних захворювань

Версия для печати Версия для печати
08.03.2024 

Стан психічного здоров'я у світі продовжує викликати занепокоєння: згідно з нещодавно опублікованою четвертою версією звіту про психічне здоров'я AXA, майже третина населення планети наразі страждає від психічних захворювань, повідомляє сайт Xprimm.

Дослідження було проведено у співпраці з компанією IPSOS, що займається дослідженнями світового ринку. Було опитано 16 тис. респондентів із 16 країн Європи, Азії та Америки.

У цьому четвертому виданні AXA та IPSOS зосередилися конкретно на розумінні психічного здоров'я та благополуччя працюючого населення. Дослідження показує, що троє з чотирьох людей страждають від різних психічних захворювань через умови роботи, з яких майже 70% відчувають себе відірваними від роботи.

Схоже, що робоче середовище завдає найбільшої шкоди психічному здоров'ю молодого населення. Хоча майже чверть (23%) усіх працівників звільнилися з роботи на лікарняний через проблеми з психічним здоров'ям, серед молодих працівників ця цифра зростає до 38%. Майже дві третини (62%) людей у віці від 18 до 44 років відповіли, що психіатрична допомога та підтримка, які надають їхні роботодавці, важливі для їхнього рішення залишитися на роботі.

Також зазначається, що психічним розладам значною мірою можна запобігти за наявності доступної та комплексної підтримки. Понад 50% відповіли, що ініціативи та пільги у сфері психічного здоров'я, що реалізуються компаніями, як-от загальнофірмові курси з надання першої допомоги у сфері психічного здоров'я, вплинуть на їхню залученість у роботу.

Сьогодні тільки 4 з 10 осіб звернулися б по професійну допомогу, якби робота вплинула на їхнє психічне благополуччя. Майже 70% вважають, що вони могли б звернутися до сім'ї, друзів або однолітків, якби їм була потрібна психологічна підтримка. Наприклад, AXA France створила внутрішню мережу зі 100 співробітників, які надають першу допомогу в галузі психічного здоров'я своїм одноліткам.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес