На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Генеративний штучний інтелект змінює ландшафт кіберзагроз — Lloyd's

Версия для печати Версия для печати
12.03.2024 

Lloyd's, провідний світовий ринок страхування і перестрахування, сьогодні опублікував новий звіт про те, як швидкий розвиток технології генеративного штучного інтелекту (GenAI) вплине на ландшафт кіберризиків, вимагаючи від підприємств підвищення стійкості до цих загроз, що розвиваються, повідомляється на сайті Lloyd's.

У звіті підкреслюється, що поява ШІ, особливо необмежених передових моделей GenAI, покликана змінити кібер-ландшафт, оскільки він збільшує як суб'єктів загроз, так і захисні можливості.

Вплив GenAI на кіберпростір, ймовірно, призведе до збільшення частоти, серйозності та різноманітності кібератак меншого масштабу, які зростатимуть упродовж наступних 12-24 місяців, після чого настане плато, оскільки технології безпеки та захисту наздоженуть їх, щоб врівноважити їхні впливи.

Кіберстрахування покликане зіграти ключову роль, допомагаючи бізнесу і суспільству загалом зрозуміти і впоратися з цією загрозою, що постійно розвивається. Важливо, щоб підприємства і страхова галузь робили активні кроки для управління потенційними змінами в ландшафті загроз.

Незважаючи на розширені можливості технологій GenAI та застосування моделей великої мови (LLM) для боротьби з кіберзлочинністю, істотний вплив на ландшафт кіберзагроз досі був мінімальним. Це пов'язано з галузевими механізмами безпеки та ефективністю управління моделлю ШІ, а також ціновими й апаратними бар'єрами, які запобігають широкому зловживанню зловмисниками.

Однак у міру того, як вони стають доступнішими, вони становлять зростаючий ризик, створюючи потенційні можливості для зловмисників використовувати ці інструменти зловмисними способами, що призводить до заподіяння шкоди або збитків людям, майну, а також матеріальним і нематеріальним активам.

"Lloyd's вивчає складні та різноманітні ризики, пов'язані зі ШІ, з 2016 року, і його розробки представляють як можливості, так і ризики для бізнесу та страхової галузі. При розгляді ландшафту загроз ми повинні реагувати на ці швидко мінливі технології, вчитися на них і прагнути максимально використовувати ефективність, яку вони приносять", — зазначає д-р Кірстен Мітчелл-Уоллес, директор з управління портфельними ризиками, Lloyd's.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес