На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Marsh McLennan очікує стабільний ринок перестрахування комерційної нерухомості у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
18.03.2024 

Marsh McLennan Agency (MMA), частина глобального страхового та перестрахового брокера, опублікувала звіт "Тенденції страхування комерційної нерухомості у 2024 році", в якому відзначила більш збалансований ринок перестрахування в цьому році порівняно з суворими умовами 2023 року.

За даними ММА, "у 2023 році галузь пережила найскладніший ринок перестрахування майна за останні десятиліття".

Це було пов'язано зі значними змінами в структурі полісів, що призвело до збільшення утримань для компаній. Страховики, зіткнувшись зі стрімким зростанням витрат, були змушені розглянути питання про скорочення лімітів, одночасно поглинаючи вищі утримання та стикаючись зі зростанням премій.

Крім того, активні вторинні ризики та зміни в структурі перестрахування призвели до того, що страхові компанії почали покривати більше збитків на своїх балансах, а не передавати їх перестраховикам.

Однак ММА стверджує, що "волатильність, яка спостерігалася на ринку перестрахування у 2023 році, схоже, стабілізувалася".

"Повідомлене загальне середнє зростання цін, скориговане на ризик, було однозначним після поновлення договорів з першого січня цього року. Оскільки на ринку перестрахування з'являється більше оптимізму, ми можемо очікувати поступового повернення апетиту та ємності", – додають в ММА.

У звіті також підкреслюється ще одна позитивна тенденція – розширення варіантів покриття при поновленні договорів у 2024 році, включаючи раніше виключені або обмежені ризики, такі як тероризм, масові заворушення і громадські заворушення.

За оцінками ММА, оскільки ринок продовжує поліпшуватися і страховики знову стають більш зацікавленими в перестрахуванні, очікується, що зростання цін сповільниться.

Хоча ММА не може передбачити частоту або серйозність збитків у 2024 році, він вважає, що для виникнення будь-яких серйозних побоювань потрібна значна подія, яка спричинить збитки на суму понад 75 мільярдів доларів США.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/marsh-mclennan-expects-stable-commercial-property-reinsurance-market-in-2024/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес