На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Методика співвідношення ціни та якості EIOPA може призвести до зменшення вибору продуктів і зниження конкуренції — Insurance Europe

Версия для печати Версия для печати
18.03.2024 

Розроблення та розповсюдження страхових продуктів уже регулюється надійною нормативною базою ЄС, яка вже забезпечує високий рівень захисту споживачів і, що найважливіше, уже дає змогу національним компетентним органам (NCA) мати адекватні повноваження й інструменти для втручання в разі потреби.

Про це йдеться у відповіді Insurance Europe на консультацію EIOPA щодо методології розроблення показників співвідношення ціни та якості (VfM).

Як зазначається на сайті Insurance Europe, вона занепокоєна тим, що підхід EIOPA до критеріїв може призвести до зменшення різноманітності продуктів і зниження конкуренції на ринку. Підвищена увага до вартості, а не до якості та розмаїття, ускладнить для споживачів доступ до продуктів, які повністю задовольняють їхні потреби, особливо з точки зору безпеки та захисту. Це не спонукає споживачів, не схильних до ризику, набути впевненості в інвестиціях і, отже, не допоможе розв'язати проблему пенсійного та страхового розриву в Європі.

Для наглядових органів дуже добре хотіти розробити інструменти для моніторингу ринку і застосування контролю та управління продукцією (POG). Однак ці інструменти мають залишатися у сфері виняткового нагляду, щоб уникнути будь-яких потенційних негативних наслідків на ринку. Це означає, що в разі застосування такі інструменти не повинні призводити до збільшення збору даних або збільшення бюрократичної тяганини для виробників продукції, а також не повинні ставати загальнодоступними або використовуватися для ранжування продуктів.

Викликає занепокоєння той факт, що підхід EIOPA виходить за рамки простого нагляду за ринком, оскільки очікується, що виробники продукції будуть інтегрувати еталонні тести у свої процеси POG.

EIOPA вже збирає більше даних від страхових компаній у рамках комплексного "пілота даних" за багатоваріантними продуктами (MOP), водночас великий обсяг даних уже доступний через звітність Solvency II, національну звітність і ключовий інформаційний документ PRIIPs (KID). Викликає занепокоєння і те, що EIOPA може опублікувати показники VfM у майбутньому, що може збити з пантелику споживачів і призвести до ризику для репутації страховиків, наголошується в повідомленні.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес