На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Рейтинги перестраховиків у регіоні EMEA демонструють перші ознаки стабілізації — AM Best

Версия для печати Версия для печати
19.03.2024 

Рейтинги перестраховиків у Європі, на Близькому Сході та в Африці (EMEA) почали стабілізуватися після складних ринкових умов у 2022 році, повідомляє рейтингове агентство AM Best.

У нещодавньому звіті, опублікованому агентством, Best зазначає, що, незважаючи на невизначеність глобального геополітичного середовища, спостерігається загальна стабілізація макроекономічних умов, що "послаблює тиск" на страхові ринки та ринки капіталу.

Однак, як повідомляється, поєднання значного підвищення ставок і загалом сприятливого року з важкими катастрофічними погодними явищами призвело до відновлення результатів світового ринку перестрахування, додав Бест.

Агентство показує, що більшість рейтингових одиниць (83%) мали стабільні прогнози (2022: 79%) на кінець 2023 року, причому зрілі ринки демонструють вищу частку стабільних прогнозів (87%), ніж ринки, що розвиваються (79%).

Більше того, ці коливання відповідають очікуванням, враховуючи особливо несприятливі економічні умови

що спостерігалися на деяких ринках, що розвиваються, у 2022 та 2023 роках, зокрема в Лівані, Тунісі, Туреччині та Гані.

Best також зазначило, що позитивний прогноз було присвоєно лише 4% кредитних рейтингів (2022: 5%). Агентство пояснило, що зниження позитивних прогнозів з 2022 року значною мірою можна пояснити підвищенням рейтингів п'яти перестраховиків і подальшим переглядом їхніх прогнозів на "стабільний".

Тим часом, решта 13% рейтингових одиниць мали негативні прогнози або негативні наслідки на 31 грудня 2023 року (2022: 16%).

Вісім прогнозів були переглянуті зі стабільних на негативні у 2023 році, що менше, ніж у попередньому році (12), причому тиск, що виникає через ослаблення балансів, як правило, зумовлює негативні дії.

Крім того, Бест підкреслив, що у 2023 році було підвищено вісім прогнозів (у 2022 році – сім), п'ять з яких були пов'язані з компаніями, що розвиваються на зрілих ринках.

Однак агентство додало, що виважені практики управління ризиками забезпечили стійкість балансу та операційних показників під час нестабільності світових процентних ставок у 2022 році та в першій половині 2023 року.

Крім того, Best також продемонструвало, що 2023 рік виявився значним для перестрахувального ринку, оскільки значна частина капітальних втрат, яких зазнав перестраховий ринок у 2022 році, була відшкодована.

Озираючись на поновлення перестрахування в січні 2023 року, яке Best назвав "безладним", можна сказати, що воно здебільшого підтвердило наявність жорсткого перестрахувального ринку.

Перестраховики змогли досягти значного збільшення точок прикріплення, особливо за майновими програмами, що разом з вищими ставками значно покращило андеррайтингову маржу.

Але, незважаючи на те, що 2023 рік став ще одним роком, який побачив понад 100 мільярдів доларів США глобальних застрахованих збитків від катастроф, Best зазначив, що перестраховики загалом змогли уникнути ескалації збитків від багатьох пов'язаних з ними подій, оскільки в географічних регіонах з високим рівнем проникнення страхування було небагато великих катастроф.

Як наслідок, збільшення точок приєднання означало, що багато збитків не потрапляли на ринок перестрахування.

Навіть з набагато більш впорядкованим поновленням договорів у січні 2024 року, учасники не вказали на пом'якшення ринкових умов, додав Best.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/re-insurer-ratings-across-emea-showing-early-signs-of-stabilising-am-best/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес