На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Обмеження Каліфорнії щодо справедливого ціноутворення на страхові послуги чинять тиск на страховиків

Версия для печати Версия для печати
19.03.2024 

За даними Інституту страхової інформації, регуляторні обмеження Каліфорнії щодо справедливого, актуарно обґрунтованого ціноутворення та андеррайтингу в поєднанні з необхідністю посилення зусиль з пом'якшення наслідків та підвищення стійкості в штаті чинять фінансовий тиск на страховиків і сприяють обмеженню доступності майнового страхування на ринках з високим рівнем ризику.

Каліфорнія все частіше потерпає від стихійних лих, таких як землетруси, посухи, лісові пожежі, зсуви, а віднедавна – повені, спричинені атмосферними річками.

Звіт Triple-I "Тенденції та висновки: Ризикова криза в Каліфорнії" досліджує еволюцію ризикового ландшафту в Каліфорнії, висвітлюючи проблеми, пов'язані з Постановою 103 – нормативним актом, який обмежує можливості страховиків прибутково працювати на території штату.

Внаслідок Постанови 103 та її застосування, страховики обмежені в ціноутворенні на основі історичних даних, що забороняє використовувати сучасні дані та передові методи моделювання.

В аналітичній записці також зазначається, що Постанова 103 перешкоджає коригуванню страхових тарифів, надаючи можливість групам захисту прав споживачів брати участь у процесі затвердження тарифів.

З 1988 року, коли набула чинності Постанова 103, у світі багато чого змінилося, і система регулювання страхування в Каліфорнії вже давно еволюціонувала.

"Хоча нещодавно запропоновані зміни Департаментом страхування Каліфорнії є кроком у правильному напрямку, стає все більш критично важливо швидко забезпечити ринкову стабільність в одній з найбільших економік штату", — сказав Шон Кевеліган.

"Страхування є ключовим фактором економічної стабільності та зростання, але воно повинно функціонувати таким чином, щоб можна було точно визначити ціну на страхування. Страхові ціни є наслідком, а не причиною ризику".

Це обмеження ускладнює здатність страховиків швидко адаптуватися до ринкових змін, що призводить до затримок у затвердженні тарифів і цін, які не можуть точно відображати поточний або майбутній ризик.

Цей захід збільшує юридичні та адміністративні витрати, що спонукає страховиків розглянути можливість скорочення або припинення своєї діяльності в Каліфорнії.

Цей відступ спонукав більше каліфорнійців звернутися до California FAIR Plan, страховика останньої інстанції в штаті, який надає обмежене покриття за підвищеними страховими внесками.

Прибутки від андеррайтингу не встигають за збитками Прибутковість андеррайтингу страховиків вимірюється за допомогою "комбінованого коефіцієнта", який відображає різницю між виплатами та витратами страховиків і зібраними ними преміями.

Комбінований коефіцієнт страхування житла в Каліфорнії

Коефіцієнт нижче 100 означає андеррайтинговий прибуток, а вище 100 – збиток. Як показано на графіку праворуч, страховики отримували значні прибутки від андеррайтингу у страхуванні житла протягом усіх 10 років з 2013 по 2022 роки, окрім двох.

Однак виплати страхових відшкодувань і витрати у 2017 і 2018 роках – переважно через збитки, пов'язані з лісовими пожежами – були настільки значними, що середній комбінований коефіцієнт за цей період становив 108,1.

Прибутковість андеррайтингу має важливе значення, оскільки саме звідти надходять гроші для підтримки "надлишку страхувальника" – коштів, які страховики відкладають, щоб гарантувати, що вони зможуть виплачувати майбутні страхові відшкодування.

Невід'ємною частиною підтримки профіциту страхувальника є ціноутворення на основі ризику, що означає узгодження андеррайтингу та ціноутворення з вартістю ризику.

На відміну від більшості інших штатів, страховикам у Каліфорнії не дозволено встановлювати ціни на ризик катастроф на перспективу.

Замість того, щоб дозволити страховикам використовувати найновіші дані та передові технології моделювання для формування ціни, Пропозиція 103 – в умовах динамічно мінливого середовища ризиків – вимагала від них встановлювати ціну на покриття на основі лише історичних даних.

Комісар зі страхування Каліфорнії Рікардо Лара представив Стратегію сталого страхування у вересні 2023 року.

Ця стратегія дозволяє страховикам включати перспективні моделі ризиків, які наголошують на безпеці від лісових пожеж та зусиллях щодо пом'якшення їх наслідків, а також включати витрати на перестрахування в розрахунки премій.

У рамках цієї ініціативи страховики зобов'язані пропонувати покриття власникам будинків у вразливих до пожеж районах, що охоплює 85% території їхнього покриття по всьому штату.

У публічному дискурсі кризу ризиків часто називають "кризою страхування", змішуючи причину з наслідком.

Законодавці, під впливом закликів своїх виборців до зниження страхових премій, часто пропонують заходи, які, як правило, погіршують проблему, оскільки ці пропозиції, як правило, не відображають важливість точної оцінки ризику при встановленні ціни на страховий захист.

Каліфорнійська Пропозиція 103 та федеральна Національна програма страхування від повеней до реформування "Рейтингу ризиків 2.0" є лише двома прикладами, згідно з даними Triple-I.

Традиційних механізмів передачі ризиків недостатньо для подолання кризи, що насувається. Страховики працюють з громадами та комерційними партнерами для заохочення інвестицій у пом'якшення наслідків катастроф та підвищення стійкості до них – зусилля, які демонструють різний ступінь успіху в покращенні доступності страхування та його цінової доступності.

На жаль, надто часто в публічному дискурсі кризу ризиків називають "страховою кризою", змішуючи причину з наслідком.

Законодавці, під впливом закликів своїх виборців до зниження страхових премій, часто пропонують заходи, які, як правило, погіршують проблему, оскільки ці пропозиції, як правило, не відображають важливість точної оцінки ризику при встановленні ціни на страховий захист.

Каліфорнійська "Пропозиція 103" та федеральна програма страхування від повеней до реформи "Рейтинг ризику 2.0" є лише двома прикладами.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/californias-restrictions-pressure-on-insurers/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес