На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Компанії у світі вдосконалюють стратегії утримання клієнтів під час злиттів і поглинань — дослідження WTW

Версия для печати Версия для печати
17.04.2024 

Більшість компаній (72%) або відстежують, або відкладають фіксовані виплати, щоб стимулювати співробітників залишатися на роботі під час або після завершення угоди з придбання, випливає з опитування, проведеного провідним світовим консалтинговим агентством, брокерською компанією WTW.

Як повідомляється на сайті WTW, керівникам вищої ланки та їхнім безпосереднім підлеглим з більшою ймовірністю буде запропоновано угоди про утримання, ніж іншим найманим працівникам.

"Зміцнення ключових керівників і співробітників важливе для успішного злиття або поглинання", – зазначає Жозефіна Гартрелл, старший директор з винагород керівників і консультування рад директорів WTW. – З цією метою угоди про утримання відіграють вирішальну роль у збереженні талантів у цільових компаніях як під час, так і після угоди. Завдання полягає в тому, як структурувати угоди про утримання, і визначити, яким керівникам і співробітникам придбаних компаній їх слід запропонувати".

Згідно з дослідженням WTW M&A Retention Study за 2024 рік, компанії-покупці зазвичай пропонують угоди про утримання більшій кількості керівників вищої ланки та їхніх прямих підлеглих, порівняно з іншими найманими співробітниками. Фактично, 44% компаній-покупців обрали для підписання угод половину або більше керівників вищої ланки, тоді як тільки 19% обрали для підписання угод понад 20% інших найманих працівників.

Більшість компаній-покупців використовують бонуси за утримання грошових коштів для старших керівників (86%) та інших штатних співробітників (80%). Більше половини респондентів (56%) використовує обмежені акції або інші "повні" акції для старших керівників, а 40% використовують ці винагороди для інших найманих працівників. Середнє значення утриманого платежу зазвичай становить від 75% до 100% базового окладу для керівників вищої ланки та генерального директора, 50% для інших старших керівників і 30% для найманих працівників, хоча фактичні значення можуть значно варіюватися залежно від угоди.

Ба більше, угоди про утримання зазвичай укладаються на погодинній основі для вищого керівництва (55%) та інших штатних співробітників (73%). Набагато менша частина компаній (36% вищого керівництва і 23% інших штатних співробітників) вказує, що угоди являють собою поєднання часу та результатів, причому фінансові результати придбаного бізнесу є найпоширенішим показником ефективності. Менш ніж один із 10 заснований тільки на продуктивності для будь-якої групи.

Крім фінансових ініціатив, дослідження припускає, що компанії можуть розглянути можливість підвищення якості обслуговування співробітників, щоб запобігти їхньому відходу. Розширені кар'єрні можливості та просування по службі є негрошовою тактикою утримання, названою найефективнішою для утримання старших керівників (57%) і штатних співробітників (62%), за якою слідує особисте спілкування з боку лідерів і менеджерів (57% і 43% відповідно).

Дослідження WTW 2024 Retention M&A проводилося в період з вересня по листопад 2023 року.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес