На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Погодні ризики, пов'язані з кліматом, посилюються різною мірою: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
19.04.2024 

У нещодавньому звіті Інституту Swiss Re підкреслюється, що чотири погодні небезпеки, пов'язані з кліматом – повені, тропічні циклони, зимові шторми в Європі та сильні грози, які зараз спричиняють щорічні збитки у розмірі 200 мільярдів доларів США, – "посилюються в різній мірі".

У нещодавньому блозі, опублікованому Мохітом Панде (Mohit Pande), головним андеррайтером відділу страхування нерухомості, він зазначив, що це "підвищує їхній потенціал зробити більший внесок у майбутні майнові втрати".

Крім того, аналітики SRI також продемонстрували, як багатогранний підхід, що поєднує пом'якшення наслідків зміни клімату, адаптацію до них та фінансовий захист, може допомогти підготувати суспільство до зростаючих ризиків втрат, а також надати лідерам державного та приватного секторів ефективні інструменти для прийняття рішень та кращої підтримки відновлення після стихійних лих.

Уже кілька років поспіль перестраховий гігант відстежує тенденції збитків від природних катастроф, які зумовлені переважно людським фактором: економічним зростанням, урбанізацією, накопиченням цінних активів у вразливих до загроз регіонах.

Однак Панде зазначив, що стрімке зростання інфляції після пандемії також відіграло вирішальну роль, збільшивши витрати на ремонт після значних подій, таких як ураган Лаура, зимовий шторм Урі та ураган Ян.

Внесок зміни клімату у втрати від стихійних лих поки що обмежений, але це, ймовірно, зміниться, додає Панде.

Аналітики SRI підкреслюють, що в майбутньому галузь повинна почати все більше враховувати зростаючу інтенсивність самих штормів. Очікується, що з потеплінням планети шторми стануть ще більшим чинником збитків.

Важливо звернути увагу на те, що деякі регіони є особливо вразливими до посилення небезпеки, а азійські країни, такі як Індонезія, Таїланд, Китай, Індія та Філіппіни, стикаються з підвищеними загрозами економічних втрат, пов'язаних з екстремальними погодними умовами.

Усі ці країни також мають значні прогалини у страховому захисті, що, по суті, робить їх менш здатними до відновлення, коли катастрофи справді трапляються.

Крім того, Панде також пояснив, що в Європі повені, подібні до тих, що сталися в Німеччині та інших країнах у 2021 році, які завдали значних руйнувань цілим містам, наразі становлять близько половини щорічних економічних втрат, пов'язаних з погодними умовами, але очікується, що вони стануть більш екстремальними і частими, оскільки тепліші температури сприятимуть випаданню більшої кількості опадів.

"Першочерговим завданням у боротьбі з факторами посилення небезпеки залишається пом'якшення наслідків зміни клімату, скорочення викидів парникових газів, необхідних для стримування зростання глобальної температури", – зазначає Панде.

Панде також пояснює, що витрати, пов'язані зі зміною клімату, тільки починають впливати на споживачів, і оскільки очікується, що інтенсифікація небезпек стане рушійною силою майбутніх економічних втрат, він стверджує, що "галузь повинна враховувати це у своїх моделях та андеррайтингу, щоб йти в ногу з ризиками, що змінюються".

"Сфокусований андеррайтинг може підтримати кліматично позитивний перехід наших клієнтів, в той час як параметричне страхування використовує сильні сторони державного та приватного секторів для захисту більшої кількості людей у вразливих регіонах. Також зростає роль перестраховиків, в тому числі шляхом спрямування наших фінансових ресурсів на довгострокові інвестиції в проекти, пристосовані до більш нестабільних погодних умов у майбутньому".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/climate-related-weather-perils-are-intensifying-to-varying-degrees-swiss-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес