На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхова галузь: ЄС повинен дотримуватися курсу на впровадження Solvency II

Версия для печати Версия для печати
22.04.2024 

Insurance Europe закликав Європейську комісію забезпечити, щоб майбутня технічна робота над Solvency II – пруденційним режимом ЄС, який регулює галузь, – повністю відображала політичну угоду, досягнуту в грудні 2023 року. Федерація страхових асоціацій вітає зміни, узгоджені законодавцями ЄС, які знижують поточні надмірні вимоги до платоспроможності та розблоковують капітал. Це розширює можливості галузі забезпечувати більший захист громадян та бізнесу, а також інвестиції в європейську економіку.

У своєму аналітичному документі "Досягнення узгоджених амбіцій щодо перегляду Solvency II", опублікованому напередодні пленарного голосування Європейського Парламенту на цю тему під керівництвом доповідача Маркуса Фербера, депутата Європарламенту, Страхова Insurance Europe окреслила ключові результати, які необхідно досягти, та їх переваги.

Ангус Скоргі, керівник відділу пруденційного регулювання та міжнародних зв'язків, підкреслив, що зміни можуть "допомогти страховикам краще обслуговувати клієнтів, розблокувати більше інвестицій для "зеленого" та цифрового переходу, а також підтримати прогрес на шляху до завершення створення Союзу ринків капіталу ЄС, зберігаючи при цьому дуже високий рівень захисту страхувальників у рамках системи".

Однак, щоб реалізувати потенційні переваги, галузь попереджає про важливість забезпечення того, щоб додаткова технічна робота чітко відображала високі амбіції політичної угоди та підтримувала зобов'язання ЄС щодо зменшення тягаря звітності.

У документі пояснюються аргументи та очікування галузі щодо таких ключових моментів, як:

  • Ставлення до довгострокового бізнесу: Галузь постійно висловлювала занепокоєння щодо надмірних вимог до капіталу та волатильності, пов'язаної з довгостроковими продуктами. Співзаконодавці ЄС визнали ці занепокоєння і погодилися вирішити їх, насамперед, шляхом внесення змін до маржі ризику та поправки на волатильність. Технічні деталі, що лежать в основі цих механізмів та екстраполяції безризикових ставок, повинні бути обрані таким чином, щоб уникнути додаткової волатильності в системі.
  • Інвестиції в акціонерний капітал: Галузь вітає включення дієвих та спрощених критеріїв для довгострокових інвестицій в акції. Вони мають бути доповнені положеннями 2-го рівня, які відображатимуть амбіції законодавців і забезпечуватимуть плавне та широке використання класифікації.
  • Пропорційність: Покращення пропорційності було однією з головних цілей перегляду. Частково вона була досягнута для дуже малих страховиків шляхом підвищення порогів для застосування Платоспроможності ІІ та надання можливості малим страховикам, які відповідають набору попередньо визначених критеріїв, автоматично отримувати вигоду від спрощень та заходів щодо пропорційності.
  • Звітність та розкриття інформації: На жаль, незважаючи на широку ініціативу Європейської Комісії щодо зменшення навантаження на звітність на 25%, для більшості страховиків відбудеться чисте збільшення операційних вимог та вимог до звітності. Тому на рівні 2 необхідно мінімізувати додаткову звітність та інше регуляторне навантаження.
  • Сталий розвиток: Європейські страховики рішуче підтримують прагнення до сталого розвитку і готові розвивати свої поточні дії для подальшого сприяння переходу до більш сталого суспільства і відігравати свою роль у досягненні цілей Зеленого курсу ЄС. Однак, оскільки Solvency II та інші міжгалузеві нормативні акти вже охоплюють багато аспектів сталого розвитку, важливо уникати дублювання та неузгодженостей, які можуть призвести до плутанини, непотрібних витрат та операційного тягаря.
Источник:  Insurance Europe
URL статьи:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3085/insurance-industry-eu-must-stay-on-course-to-deliver-solvency-ii

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес