На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Доходи від майнового страхування та страхування від нещасних випадків зростуть у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
23.04.2024 

Згідно з прогнозом Fitch Ratings, статутний прибуток від страхування майна та нещасних випадків суттєво покращиться у 2024 році на фоні відновлення результатів особистого страхування та лише незначного погіршення андеррайтингу комерційних видів страхування.

Очікується, що збитки в андеррайтингу особистих видів страхування, особливо в автострахуванні, суттєво зменшаться, оскільки збитки від стихійних лих повернуться до більш типових рівнів.

Очікується, що темпи зростання доходів у секторі сповільняться у 2024 році, проте вони все одно перевищать середні історичні показники: за оцінками, прямі та чисті страхові премії зростуть на 7%, що менше, ніж 10% зростання, яке спостерігалося у 2023 році.

Зростання доходів у 2023 році відбулося завдяки високим показникам комерційного страхування та різкому збільшенню премій за особистим страхуванням через значне зростання цін, згідно з прогнозом U.S. P&C Insurancee Outlook.

На 2024 рік американський страховий сектор має нейтральний прогноз щодо комерційного та особистого страхування, очікуючи на стабільні або кращі результати, особливо з огляду на очікуване відновлення ринку особистого автострахування та стабільні показники комерційного страхування.

Стійкі сприятливі показники в секторі комерційного страхування пов'язані з незвично тривалою фазою жорсткості циклу ринкового ціноутворення, яка, за прогнозами, триватиме до 2024 року.

У 2023 році результати андеррайтингу зіткнулися з проблемами через менш сприятливі результати за особистими видами страхування, які демонстрували ознаки покращення, та вищі за середні збитки від стихійних лих.

Однак вони були частково пом'якшені значними прибутками від комерційних ліній.

Страховики майнового страхування та страхування від нещасних випадків (КАСКО) дещо покращили показники андеррайтингу та незначно збільшили чистий прибуток за рік, досягнувши комбінованого коефіцієнту 101,6% та рентабельності страхового портфеля 3,7%, що залишилось значно нижчим за середні історичні показники.

Агрегована нормативна прибутковість галузі P&C

Вплив природних катаклізмів продовжував додавати волатильності сектору майнового страхування. У 2023 році значні страхові збитки були спричинені великими конвективними штормами у внутрішніх районах країни, навіть попри відсутність значних ураганів.

Зростання кількості страхових випадків у багатьох сегментах, пов'язане з інфляцією та розширенням судової практики, а також витрати на врегулювання, також створюють проблеми з визначенням ціни покриття та прогнозуванням витрат на покриття збитків.

Несприятливий досвід резервів у довших сегментах втрат, ймовірно, продовжиться у найближчій перспективі.

Утримання прибутку, передбачене законодавством, у поєднанні зі значними нереалізованими доходами від інвестицій сприяли зростанню профіциту страхувальників на 5,5%, і він знову перевищив 1 трлн доларів США, тоді як нижча дохідність інвестицій призвела до зниження профіциту на 6,7%. Показники левериджу в галузі залишалися на відносно консервативних рівнях у 2023 році.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/property-casualty-insurance-earnings/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес