На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Західні страховики кажуть, що російське обмеження цін на нафту не працює

Версия для печати Версия для печати
30.04.2024 

Група західних страховиків заявила, що обмеження ціни на російську нафту стало нездійсненним і лише підштовхнуло більше кораблів приєднатися до тіньового флоту, що стало однією з найжорсткіших критик заходів, які мали на меті скоротити доходи Кремля.

Група промислово розвинених країн G7 схвалила обмеження ціни на російську нафту після того, як Вашингтон пролобіював обмеження доходів Кремля на тлі війни в Україні, зберігаючи при цьому потік російської нафти, щоб уникнути різкого стрибка цін на енергоносії.

Обмеження дозволяє західним вантажовідправникам і страховикам брати участь у торгівлі російською нафтою доти, доки нафта продається за ціною нижче 60 доларів за барель.

Міжнародна група P&I клубів у своїй заяві зазначила, що з моменту запровадження два роки тому верхня межа ціни була малоефективною, оскільки Росія переключилася на власний флот, а також на судна, що не перебувають під наглядом Заходу.

Заява була представлена як письмовий доказ на парламентських слуханнях у Великобританії у вівторок. Група заявляє, що до неї входять 12 морських страховиків відповідальності перед третіми особами, які покривають 87% світового океанського тоннажу.

"Верхня межа ціни на нафту виглядає все більш нездійсненною, оскільки все більше суден і пов'язаних з ними послуг переходять у цю паралельну торгівлю. За нашими оцінками, близько 800 танкерів вже покинули клуби Міжнародної групи безпосередньо в результаті введення верхньої межі ціни на нафту", – йдеться в заяві.

Чиновники США та Європейського Союзу вважають, що обмеження цін на нафту дозволило скоротити доходи Росії, водночас зберігши потоки нафти та уникнувши цінового шоку.

Запровадження Казначейством США верхньої межі ціни зменшило кількість суден, які готові перевозити російську нафту, що ускладнило зусилля Росії з її продажу та отримання прибутку.

Однак Том Кітінґ, директор Центру фінансів та безпеки Королівського інституту об'єднаних служб, заявив на слуханнях: "У межах досяжності Великої Британії та G7 є страховики, які надають страхування, що порушує обмеження ціни на нафту".

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/energy/western-insurers-say-russian-oil-price-cap-doesnt-work-2024-04-30/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес