На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Повені в Центральній Європі можуть призвести до страхових збитків у розмірі €3 млрд

Версия для печати Версия для печати
01.10.2024 

Чехія, Польща та Австрія зазнали значних збитків від вересневої повені.

Сильна повінь у Центральній Європі у вересні призвела до масштабних руйнувань, а застраховані збитки, як очікується, складуть від 2 до 3 мільярдів євро (2,2 мільярда доларів США), згідно з оцінками глобальної компанії з аналізу даних Verisk.

Найбільше постраждали прикордонні райони між Польщею та Чехією. Станом на середину вересня польська влада повідомила про значні пошкодження понад 11 500 житлових будинків і понад 6 000 сільськогосподарських і комерційних об'єктів. Крім того, понад 700 громадських споруд, включаючи школи та адміністративні будівлі, були або затоплені, або сильно пошкоджені.

У Чехії станом на кінець вересня страховики вже отримали понад 60 000 заяв на виплату страхових відшкодувань на суму 19,3 млрд чеських крон (770 млн євро або 850 млн доларів США). Приблизно 60% цих претензій пов'язані зі страхуванням бізнесу. Хоча Відень був значною мірою захищений захисними спорудами від повеней, прилеглі райони Нижньої Австрії зазнали руйнівної шкоди від річки Відень, притоки Дунаю.

Влада охарактеризувала серйозність повені в деяких районах як подію, що трапляється раз на тисячоліття. Інші європейські країни, включаючи Німеччину, Угорщину, Румунію, Словаччину та Італію, також зазнали повеней різного ступеня.

Страхове покриття збитків від повеней відрізняється в різних країнах регіону. У той час як Австрія та Чехія мають високий рівень страхового покриття, у Польщі набагато менше застраховано від повеней житлову нерухомість, хоча комерційні ризики застраховані більш комплексно.

Оцінки Verisk’s враховують застраховані збитки майну та перерву в роботі, але не включають збитки незастрахованому майну та інфраструктурі, а також інші немодельовані збитки.

Автор:  Mav Rodriguez
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/reinsurance/central-europe-floods-could-hit-3-billion-in-insured-losses-507879.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес