На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Національна програма страхування від повеней здійснює більше повторних виплат

Версия для печати Версия для печати
07.10.2024 

Коли минулого тижня на берег вийшов ураган Helene, він спричинив руйнівні повені на південному сході США, в тому числі в районі Шор Акрес у Сент-Пітерсберзі, штат Флорида. У цьому районі було зафіксовано 6 футів штормової хвилі, яка затопила дороги і будинки.

Це було далеко не вперше.

Шор-Айкс, де дороги в найвищій точці знаходяться на висоті лише 2 фути над рівнем моря, знаходиться в одному з 10 поштових індексів з найбільшою кількістю "об'єктів, що зазнали серйозних повторюваних збитків". Це позначення використовується Федеральним агентством з надзвичайних ситуацій (FEMA) та Радою захисту природних ресурсів (NRDC) для позначення переважно житлових будинків, які отримали щонайменше чотири страхові виплати від повеней на загальну суму 20 000 доларів або більше, або щонайменше дві виплати на загальну суму, що перевищує ринкову вартість будівлі.

Кількість об'єктів, що зазнали значних повторюваних втрат (SRL), постійно зростає. NRDC визначив близько 40 000 таких об'єктів у 2022 році, згідно з оцінкою, яка пов'язує більшість об'єктів SRL з приблизними датами їхнього створення. Це більше, ніж 10 000 об'єктів SRL у 2000 році – різке зростання, яке підкреслює навантаження, яке екстремальні опади та ризики повеней покладають на домовласників, орендодавців та страховиків.

Джерело: Bloomberg

"Це величезна проблема. І вона стає дедалі гіршою", – каже Anna Weber, старший аналітик з питань протидії повеням у NRDC. Оскільки дані охоплюють лише ті об'єкти, які були застраховані від повеней, це "лише верхівка айсберга", – каже вона.

Лише близько 4% американців застраховані від повеней, хоча за даними одного з досліджень, цей показник становить 2,5% або менше для багатьох внутрішніх округів, що постраждали від урагану "Гелен". Приблизно 95% полісів страхування від повеней у США видає Національна програма страхування від повеней (NFIP).

Використовуючи дещо іншу методологію, FEMA нарахувало близько 46 000 будівель як об'єктів SRL станом на лютий, 8 відсотків з них у 10 найбільших поштових індексах. Вісім з цих поштових індексів знаходяться на узбережжі Мексиканської затоки, де часто трапляються урагани. Але для того, щоб спричинити повені, не потрібні особливо екстремальні погодні умови. Зливи спричиняють спалахи повеней у прибережній Луїзіані. Дикий ліс у Нью-Джерсі вразливий до штормових припливів. Шор Акрес настільки низько розташований, що його може затопити навіть у сонячну погоду.

Створена у 1968 році, NFIP відіграє важливу роль у страхуванні власників житла від ризиків повеней. Але програма також покликана стимулювати людей і громади до зменшення цього ризику. Органи місцевого самоврядування, які приєднуються до NFIP, зобов'язані прийняти правила управління заплавами.

Джерело: Bloomberg

"Загальновизнано, що клімат погіршується і повені стають все більшою проблемою", – говорить Mark Browne, голова факультету Школи управління ризиками в Університеті Сент-Джонса. Browne каже, що стримування ризику повеней "стає все більш важливим".

Деякі громади роблять саме це. Нью-Джерсі нещодавно погодився на проект з відкачування піску в надзвичайних ситуаціях, щоб захистити Норт-Вайлдвуд від штормових припливів, а Санкт-Петербург модернізував клапани, які запобігають затопленню Shore Acres водою із затоки.

Проте багато об'єктів нерухомості залишаються незахищеними. Наприклад, у районі Shore Acres з поштовим індексом 33703 лише 14 з 331 об'єктів SRL зазначені як захищені – це означає, що об'єкт був укріплений від пошкоджень, спричинених повенями.

Загалом, за даними FEMA, захисні заходи було вжито для трохи більше третини об'єктів SRL у 10 найбільших поштових індексах. Загалом по країні близько 24 відсотків об'єктів SRL наразі захищено, хоча Вебер застерігає, що FEMA може мати прогалини в даних, через які кількість захищених об'єктів може бути заниженою.

Джерело: Bloomberg

Хоча федеральні гранти фінансують проекти, які зменшують ризик повторного пошкодження будівель, застрахованих за програмою NFIP, грошей не вистачає, щоб задовольнити всі запити, каже Sandra Knight, колишній співробітник FEMA, яка курирувала гранти на пом'якшення наслідків повеней та управління заплавами річок. За її словами, щоб зупинити повторні повені, уряди могли б також оновити закони про зонування, щоб запобігти забудові в зонах ризику, в тому числі шляхом врахування того, як ризик змінюється разом з кліматом.

"З існуючою інфраструктурою, яка вже є, важче працювати, тому що тоді вам доведеться пом'якшувати наслідки або переносити її", – сказав Knight. "А люди не хочуть цього робити".

Методологія: Дані FEMA визначають майно, що зазнало значних повторюваних збитків, двома різними способами, обидва з яких £рунтуються на виплатах NFIP. У цьому аналізі було використано визначення, пов'язане з грантами на допомогу з ліквідації наслідків повеней, яке не обнуляється, якщо об'єкт пошкоджено. Об'єкти без зазначеного поштового індексу були виключені. Востаннє набір даних оновлювався в лютому.

Джерело:  Carrier Management
URL статті:  https://www.carriermanagement.com/news/2024/10/07/267348.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес