На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростання довіри до M&A попри геополітичні та макроекономічні негаразди: WTW

Версия для печати Версия для печати
08.10.2024 

Згідно з дослідженням WTW, у 2024 році великі угоди були в авангарді активності у сфері M&A, що свідчить про зростання впевненості серед учасників угод, незважаючи на геополітичні та макроекономічні негаразди.

Дослідження WTW показало, що обсяг угод вартістю понад 1 мільярд доларів продовжує зростати, досягнувши найвищого рівня за останні два роки: за останні три місяці було укладено 46 угод, що на 31% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомляється, мегарейтинги також відновилися: за рік у світі було укладено 13 угод на суму понад 10 мільярдів доларів, порівняно з шістьма угодами за той самий період у 2023 році.

Jana Mercereau, керівник практики M&A у Європі, WTW, прокоментувала: "Низка блокбастерних угод, завершених цього року, свідчить про зростаючу впевненість у корпоративних радах директорів. Хоча невизначеність зберігається, особливо у зв'язку з майбутніми виборами в США, відновлення оптимізму, очікування подальшого зниження процентних ставок і поліпшення оцінок є позитивними ознаками для бізнесу та інвесторів, які планують укласти угоду в найближчі місяці".

Однак, незважаючи на зростання кількості великих угод цього року, WTW зазначає, що компанії, які завершили угоди зі M&A, "загалом намагалися" конкурувати з більш широким ринком за показником прибутковості акцій, відстаючи від нього на -9,0 відсоткових пунктів протягом третього кварталу 2024 року.

"Європа – єдиний регіон, який зміг подолати цю негативну тенденцію після відскоку за останні три місяці. Девелопери зафіксували перший позитивний квартал у регіоні з 2021 року з показником +2,1 в.п. Крім того, в Європі зросла кількість угод: за останні три місяці було укладено 38 угод порівняно з 32 угодами за аналогічний період минулого року", – йдеться у звіті WTW.

Тим часом, згідно з дослідженням фірми, ринок злиттів і поглинань у Північній Америці продовжує відчувати складні торговельні умови.

Як повідомляється, покупці відстали від свого регіонального індексу на -10,1%, і це вже сьомий квартал поспіль, коли покупці відстають від своїх галузевих колег. З 81 завершеною угодою це також означає падіння обсягу порівняно з третім кварталом 2023 року.

Покупці в Азійсько-Тихоокеанському регіоні вперше цього року не змогли продемонструвати позитивну динаміку угод зі M&A, а їхній регіональний індекс виявився нижчим на -3,1 в.п., при цьому 30 угод було укладено в період з липня по вересень цього року.

Mercereau продовжив: "Хоча вплив стабілізації процентних ставок на довіру ринку не можна недооцінювати, дилери залишаються перед викликами на багатьох фронтах, оскільки вони продовжують орієнтуватися в умовах значної геополітичної та економічної невизначеності.

"Якщо керівники компаній хочуть досягти більшого успіху в отриманні довгострокової вигоди від злиттів і поглинань, особливо великих і складних угод, які піддаються посиленому антимонопольному контролю, ретельний юридичний аудит у поєднанні з планом успішної інтеграції буде мати вирішальне значення на ринку, що відроджується", – підкреслює він.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/growing-confidence-in-ma-despite-geopolitical-macroeconomic-headwinds-wtw/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес