На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світова економіка втратить $14,5 трлн через геополітичні конфлікти – Lloyd's

Версия для печати Версия для печати
09.10.2024 

Світова економіка може зазнати збитків у розмірі $14,5 трлн протягом п'яти років через геополітичні конфлікти

Глобальна економіка може зазнати втрат на суму $14,5 трлн протягом п'яти років у разі виникнення геополітичного конфлікту, що суттєво вплине на ланцюги постачання. Такі дані оприлюднив оператор страхового ринку Lloyd's of London, інформує Reinsurancene.

Звіт, підготовлений у співпраці з Кембридзьким центром ризикових досліджень, аналізує вісім "гіпотетичних, але правдоподібних" сценаріїв системних ризиків. Використовуючи глобальний ВВП як центральний показник, дослідження оцінює, що економічні втрати внаслідок геополітичного конфлікту можуть становити від $7,8 трлн у сценарії з низькою серйозністю до $50 трлн у найгіршому сценарії.

"Оскільки понад 80% світових імпортно-експортних операцій, а це близько 11 мільярдів тонн товарів, здійснюються морськими шляхами, закриття ключових торгових маршрутів через геополітичний конфлікт є однією з найбільших загроз для стійкості світової економіки", – зазначили у Lloyd's.

Вплив на бізнес залежить від регіону, в якому вони розташовані, його залучення в конфлікт, залежності від міжнародної торгівлі та товарів, які можуть бути затримані або втрачені через порушення ланцюгів постачання, йдеться у звіті.

Зокрема, Європа, яка сильно залежить від інших розвинених країн у постачанні, таких як напівпровідники для автомобільної та електронної промисловості, може зазнати втрат до $3,4 трлн.

У звіті також наводяться приклади видів страхування, які можуть допомогти пом’якшити ці економічні наслідки, включно зі страхуванням політичних ризиків, кредитним страхуванням, страхуванням переривання бізнесу та морським й авіаційним страхуванням.

Автор:  Наталія Софієнко
Джерело:  LIGA.net
URL статті:  https://finance.liga.net/ua/ekonomika/novosti/svitova-ekonomika-vtratyt-14-5-trln-cherez-heopolitychnyi-konflikt-lloyds

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес