На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Економіка, кіберзагрози і персонал стануть головними проблемами для британських компаній у 2024 р. – Marsh McLennan

Версия для печати Версия для печати
09.10.2024 

Економічні та фінансові проблеми (43%), кіберзагрози (39%) та ризики, пов'язані з персоналом (38%), є трьома основними проблемами, з якими зіштовхнуться британські компанії протягом наступних 12 місяців.

Про це свідчать оприлюднені на сайті дані нового дослідження компанії Marsh McLennan.

У дослідженні Marsh's UK Business Risk Report 2024, яке проводять четвертий рік поспіль, взяли участь понад 2000 керівників підприємств та індивідуальних підприємців з усієї Великої Британії.

Згідно з висновками дослідження, незважаючи на нещодавні позитивні економічні показники, частка керівників підприємств, занепокоєних економічними та фінансовими ризиками, досягла найвищого рівня за два роки, збільшившись з 37% у 2023 році до 43% у 2024 році. Такі питання, як вплив інфляції, ризик рецесії, грошовий потік, волатильність валют і кредитний ризик, було названо особливими проблемами, тоді як відсоткові ставки продовжують обмежувати доступ компаній до доступного боргу.

Також різко зросла з року в рік стурбованість підприємств кіберризиками: 39% респондентів виділили кіберзлочинність і збої в роботі ІТ як основні ризики для свого бізнесу порівняно з 20% у 2023 році.

Опитані керівники заявили, що проблеми з наймом найкращих талантів і утриманням співробітників також зросли з року в рік. Побоювання з приводу психічного здоров'я і благополуччя їхньої робочої сили, як і раніше, збереглися, особливо в компаніях у сфері охорони здоров'я та догляду, освіти, некомерційних, нефінансових професійних послуг і роздрібної торгівлі.

Керівники підприємств заявили, що протягом наступних 12 місяців вони планують приділяти першочергову увагу інвестиціям у поліпшення контролю кібербезпеки, аналізу ризиків, пов'язаних із базою постачальників і клієнтів, а також покращенню пакету медичних послуг і пільг, навчання та підтримки психічного здоров'я, які вони пропонують своїм співробітникам.

"Цього року, незважаючи на безліч зрушень і збоїв, британські компанії пройшли через ландшафт, повний взаємопов'язаних ризиків, що стало перевіркою їхньої стійкості. Від нестабільних ринків і торговельної невизначеності до страху кібератак, що постійно насувається, компаніям доводилося зберігати пильність і проявляти ініціативу в захисті своїх операцій і зацікавлених сторін", – зазначає генеральний директор з комерційних і корпоративних питань Marsh UK Алістер Фрейзер.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес