На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховий сектор використовує ШІ для вирішення широкого кола завдань

Версия для печати Версия для печати
17.10.2024 

Комерційні страхові компанії та інші представники сектора впроваджують штучний інтелект для вирішення різних завдань, від автоматизації процесів до збору даних для андеррайтингу, згідно з думкою групи галузевих експертів, які виступили в середу на щорічній конференції InsurtechConnect.

Прогрес, якого вони досягають, однак, необхідно стримувати, тримаючи людей в курсі всіх операцій і не надаючи занадто багато автономії технологіям, зазначили вони.

Mojgan Lefebvre, директор з технологій та операцій компанії Travelers Cos. Inc., каже, що страховий сектор використовує штучний інтелект "роками", але останнім часом його використання різко зросло, зокрема в андеррайтингу.

"Те, що сталося за останні пару років... експоненціальна природа цього просто неймовірна. Ми використовували його в прогнозній аналітиці, ціноутворенні тощо, а тепер він знайшов свій шлях в обслуговуванні клієнтів та андеррайтингу", – зазначила пані Lefebvre.

ШІ може виконувати рутинні, повторювані завдання, такі як пошук документів та обробка зображень, набагато швидше, ніж людина, і використовується для полегшення сприйняття інформації під час процесу андеррайтингу. За словами пані Lefebvre, основна увага приділяється "автоматизації всього, що є рутинним, щоб ми могли дозволити нашим андеррайтерам зосередитися на своїй експертизі".

"Це означає, що світ можливостей для змін у страхуванні змінюється. ... Це захоплюючий час", – сказав Gary Hoberman, генеральний директор і засновник технологічної компанії Unqork Inc. з Нью-Йорка, про безліч можливостей для ШІ підвищити ефективність у страхуванні.

Byron Clymer, директор з інформаційних технологій компанії Lockton Cos. LLC, погодився, що хоча ШІ може бути потужним інструментом для імпорту даних для цілей андеррайтингу, "ви повинні мати людину, яка гарантує, що те, що ви вводите, на 100% відповідає тому, що було записано в цьому контракті. ... Це юридичний документ".

"Слова мають значення, – сказав пан Clymer. "Різниця між перекладеними "і" або "ан" може означати, що щось охоплюється або не охоплюється, тому ми все ще маємо людину, яка перевіряє точність того, що було принесено".

Chuck Wallace, генеральний директор і співзасновник комерційної автострахової компанії High Definition Vehicle Insurance, що базується в Сан-Франциско, сказав, що штучний інтелект особливо корисний для інтеграції масиву телематичних даних, отриманих в результаті діяльності HDVI зі страхування вантажівок, разом з додатковою документацією, яку страховик отримує від страхувальників.

"Ми поглинаємо мільйони і мільйони кілометрів даних щодня в режимі реального часу" і отримуємо іншу інформацію через подання документів до HDVI, – сказав пан Wallace. "Коли ви можете об'єднати їх разом, ви отримуєте дуже, дуже потужний набір даних", який можна подавати в андеррайтингову інформаційну панель.

Автор:  Matthew Lerner
Джерело:  Business Insurance
URL статті:  https://www.businessinsurance.com/insurance-sector-takes-to-ia-for-wide-range-of-tasks/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес