На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Вплив зростання інфляції, збитків природних катастроф та довголіття на страхову галузь

Версия для печати Версия для печати
16.06.2023 

Інфляція залишається вищою довше, ніж очікувалося, природні катастрофи спричиняють збільшення втрат страхової галузі, пандемія COVID-19 ще свіжа в пам'яті людей, зростає невизначеність і нестабільність. Не дивно, що існує більша потреба у фінансовому захисті та більший попит на страхування.

Swiss Re очікує, що світовий ринок перестрахування, крім страхування життя, зростатиме щорічно на 3,2% до 2025 року, йдеться у звіті Inflation, Insurance Losses from Natural Catastrophes & Longevity Dains. Зниження смертності від COVID-19, спекотні ринки праці та зростання зарплат сприяють розвитку сектора разом із вищими процентними ставками.

Природні катастрофи та недострахування

Щорічно страхові збитки від стихійних лих зростали на 5–7% за останні 30 років. У 2022 році загальні економічні збитки від природних катастроф становили 275 мільярдів доларів, причому страховики заплатили 125 мільярдів доларів відшкодувань. Решта збитків у розмірі 150 мільярдів доларів не були застраховані.

За даними Swiss Re, цей так званий розрив у страховому захисті зростає через такі фактори, як збільшення частоти природних катастроф, пов'язаних із кліматом (наприклад, посухи, повені та лісові пожежі), і накопичення багатства в районах, схильних до ризику, наприклад поблизу узбережжя чи дикі ліси. Усунення цього розриву є як можливістю для страховиків розвиватися, так і важливою частиною підвищення глобальної фінансової стійкості.

Зростання ризиків має супроводжуватися адекватним андеррайтингом та тарифами, які відповідають ризику, бо ринок перестрахування залишається напруженим.

Історично "м'який" ринок перестрахування, який характеризувався низькими тарифами, приблизно з 2013–2014 років чітко віддзеркалював менші втрати в ті роки. Однак, оскільки щорічні збитки від стихійних лих становлять 100 мільярдів доларів, ці показники мали підвищуватися. Нинішній жорсткий ринок є логічним економічним наслідком серії взаємопов'язаних ризиків.

Стихійні катастрофи, пов'язані з кліматом, впливають не лише на ринок перестрахування майна, але й на багато інших застрахованих активів у всьому світі: від вітрових електростанцій і сонячних панелей до полів і контейнеровозів.

Помірне зростання премії в традиційному страхуванні життя

Численні позитивні фактори підтримують бізнес страхування життя та здоров'я, наприклад вищі процентні ставки та зниження смертності від COVID-19. Swiss Re очікує, що глобальний ринок L&H відновиться у 2023 році, але, тим не менш, залишиться нижче історичної тенденції. Проблеми включають можливе економічне уповільнення.

Ринок смертності зростає завдяки підвищенню обізнаності про ризики після пандемії COVID-19, а розвиток здоров'я відбувається в Азії.

З 2002 року суспільство пережило п'ять пандемічних вірусів: SARS (2002–2004), MERS (2012), пташиний грип (різні, тривають), свинячий грип (2009–2010) та COVID-19 (2019/2020 – 2023). Після SARS у 2006 році Swiss Re почала розробляти власну модель пандемії для проведення стрес-тестів своїх портфелів. Перестраховик моделює різні фактори навколо характеристик захворювання, нефармацевтичних і фармацевтичних втручань, демографічних показників, залежності від фінансових ринків і бізнес-факторів, які не належать до L&H-сектору.

Досвід пандемії COVID-19 призвів до різноманітних оновлень моделі пандемії, від рекомендацій щодо андеррайтингу до коригування потужностей. Однак загалом COVID-19 істотно не вплинув на довгострокові тенденції смертності.

Майбутнє збільшення довголіття населення

Історично підвищення смертності зазвичай відбувалося хвилями. Проте з 2010 року зростання смертності населення сповільнилося, досягнувши плато на кількох ключових розвинутих ринках, головним чином відображаючи зниження смертності внаслідок серцево-судинних захворювань.

З 2020 по 2022 рік через COVID-19 майже в кожному регіоні спостерігалося зниження очікуваної тривалості життя. Це має нормалізуватися з часом, коли ми переходимо від пандемії до ендемії.

Майбутнє підвищення довголіття, ймовірно, стане результатом кількох сфер медичних проривів, включаючи діагностику та лікування раку, а також нові методи лікування хвороби Альцгеймера. Є багато майбутніх подій, які можуть сприяти позитивному та вражаючому покращенню очікуваної тривалості життя, але вони потребують часу, щоб розробити та досягти результатів. Нашою найбільшою можливістю залишається вибір нашого власного способу життя.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/06/16/42771

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес