На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Що потрібно зробити, щоб в Україну приїхала діаспора?

Версия для печати Версия для печати
05.07.2023 

Потрібні страхування бізнесу від воєнних ризиків, лібералізація імміграційного законодавства, але це не все.

Для того, щоб представники діаспори приїхали в Україну, потрібна низка заходів, у тому числі ретельний аналіз та певна перебудова економіки. Про це в інтерв'ю Юлії Самаєвій розказує експерт із міграційної політики "Андрій Гайдуцький: Розмова з українськими мігрантами це на 90% – про гроші та проекти і лише на 10% – про патріотизм".

За його словами, по-перше, потрібно поїхати до них, почути чим Україна могла б бути цікавою для них. Які в них умови приїзду та вкладання коштів в нашу економіку. Дізнавшись їх умови можна структурувати декілька пропозицій і програм для них.

"Саме так і робила Ірландія в 1990-х роках. Уряд країни сформував "спецназ" з 300-400 осіб, які монотонно їздили по всій Північній Америці в пошуках вихідців з Ірландії, вислуховували їх, робили напрацювання щодо програм їх залучення", — зазначив він.

По-друге, необхідно почати страхувати бізнес від воєнних ризиків. Причому весь бізнес, і український, і іноземний, який готовий розпочати чи розширити свою діяльність, умовно "з 1 вересня 2023 року" має страхуватись.

"Тоді значно дешевше коштує страховий поліс в розрахунку на 1 об'єкт страхування. Тобто, принцип такий самий як ви купуєте квиток на потяг чи літак – ви вже автоматично застраховані. Страхування має покривати як пошкодження майна, так і втрачений прибуток за час простою. Саме такий принцип страхування діє в Ізраїлі з 1948 року по програмі Terrorism Risk Insurance Program", — додав він.

По-третє – потрібно суттєво лібералізувати імміграційне законодавство. Адже переїзд людини з грошима в Україну передбачає, що з ним переїде його оточення (родичі, партнери, персонал) або іноземна робоча сила, яка буде запускати його проекти в Україні.

"На сьогодні ж іноземцю приїхати і працевлаштуватись в українській компанії досить складно. Відповідно до законодавства роботодавець має платити йому 10 мінімальних зарплат? тобто суттєво більшу зарплатню, ніж українцю. Це нонсенс, оскільки рівень оплати праці – це має бути домовленість між роботодавцем і робітником", — вважає експерт.

Источник:  Дзеркало тижня
URL статьи:  https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/shcho-potribno-zrobiti-shchob-v-ukrajinu-prijikhala-diaspora.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес