На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Яку роль відіграє страхова галузь у підтримці розвитку блакитної економіки?

Версия для печати Версия для печати
05.07.2023 

У пошуках більш сталого майбутнього страхова галузь починає відігравати життєво важливу роль у підтримці розвитку блакитної економіки, йдеться у звіті Swiss Re Institute Insurance Solutions for Blue Economy.

Оскільки водні шляхи та океани є ключовими ресурсами для життя на Землі та глобальної економіки, страхові рішення з'являються як засіб для передачі та поглинання ризиків, пов'язаних зі сталим розвитком водних ресурсів.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) визначила "блакитне фінансування" як використання фінансових інструментів, включаючи страхування, для сприяння сталому використанню морських і прісноводних ресурсів.

Відповідно до Цілей сталого розвитку ООН, блакитне фінансування спрямоване на фінансування блакитної економіки, одночасно зменшуючи викиди вуглецю, забруднення та втрату біорізноманіття.

Китай, який поставив амбітні цілі щодо екологічного та сталого економічного розвитку, прийняв концепцію блакитних фінансів. Китайський контекст служить основою для виявлення значних ризиків, пов'язаних з океанічними та прісноводними проектами, таких як стихійні лиха, забруднення навколишнього середовища, нормативні вимоги та зміна поведінки клієнтів.

Щоб подолати ці ризики, страховики пропонують спеціальне страхове покриття. Традиційне страхування, включаючи майно, інженерне страхування та страхування відповідальності за нанесення шкоди навколишньому середовищу, може захистити потужності з виробництва пластику та морські проекти відновлюваної енергетики.

Крім того, страховики вивчають інноваційні рішення, такі як покриття відповідальності за виробництво, сільськогосподарське, морське та переривання діяльності.

У міру розширення блакитної економіки очікується поява нових груп ризиків. Наприклад, для захисту морських екосистем досліджуються страхування індексу поглинання вуглецю в морських водах і страхові рішення, засновані на природних умовах.

Еволюція технологій енергетики та уловлювання вуглецю відкриває можливості для передових рішень для передачі ризиків. Очікується, що страховики зосередяться на розробці продуктів, моделях співпраці та послугах з управління ризиками, щоб задовольнити зростаючий попит на страховий захист від ризиків.

Крім того, страховики прагнуть налагодити міжгалузеву співпрацю з акцентом на бізнес-моделях "страхування + послуги" та "страхування + фінансові позики".

Тісно співпрацюючи з установами державного сектору та корпоративними зацікавленими сторонами, страховики можуть зробити внесок у сталий розвиток блакитної економіки. Інтеграція доступних фінансових ресурсів і послуг дозволить страховикам запропонувати комплексну підтримку.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/07/05/42834

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес