На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Уряд Великобританії запускає реформу Solvency II на ринку страхування та перестрахування

Версия для печати Версия для печати
04.07.2023 

Уряд Великобританії оприлюднив проекти нормативно-правових актів щодо реформування Solvency II, пруденційної нормативно-правової бази для страховиків і перестраховиків.

Законопроект про фінансові послуги та ринки вперше було внесено до парламенту ще в липні 2022 року. Він створює нові повноваження для Міністерства фінансів за допомогою нормативних актів щодо внесення перехідних поправок, повторного формулювання або змін чинного законодавства ЄС, що стосується фінансово-страхових послуг і ринків.

Ці нормативні повноваження підлягають затвердженню парламентом. Після того, як законопроект отримає згоду, це дозволить уряду почати анулювання існуючого законодавства Solvency II.

Мінфін розробив перші проекти нормативних актів, які будуть прийняті відповідно до повноважень, передбачених законопроектом, щоб ввести в дію реформи пруденційного регулювання сектору перестрахування у Великобританії.

Ці реформи були оголошені в Огляді "Solvency II: Відповідь на консультації" в листопаді 2022 року та отримали широке схвалення з боку страхової та перестрахової галузі.

Того ж місяця S&P опублікувала звіт, в якому зазначається, що зміни підтримають бізнес-позиції британських страховиків.

Тим часом у лютому цього року Сем Вудс, заступник губернатора з питань пруденційного регулювання та головний виконавчий директор Управління з пруденційного регулювання (PRA), запевнив, що запропоновані реформи правил страхування Solvency II у Великобританії забезпечать "конкурентоспроможність і зростання" для страховиків в країні.

"Реформи сприятимуть економічному зростанню шляхом створення більш адаптованого, чіткішого та простішого регуляторного режиму. Вони також зміцнять Сполучене Королівство як одну з найпривабливіших країн у світі для ведення бізнесу", — заявив уряд Великобританії.

Уряд очікує, що реформа буде введена в дію до кінця 2023 року, але розглядаються варіанти, які дозволять реформам коригування відповідності набути чинності до кінця червня 2024 року, а решта нового режиму набуде чинності до кінця 2024 року.

Ті частини режиму Solvency II, які не перераховані або збережені згідно з цим нормативним документом, будуть замінені новими правилами PRA.

За словами уряду Великобританії, це дозволить привести режим у відповідність до моделі регулювання Закону про фінансові послуги та ринки 2000 року, зберігаючи загальну основу для регулювання, встановлену урядом у законодавстві, але видаляючи найбільш детальні положення зі збірника законів.

Подальші коригування правил можуть знадобитися, оскільки PRA завершує розробку своїх правил. Остаточні статутні документи будуть представлені в парламенті після того, як законопроект отримає королівський дозвіл.

"Ми очікуємо, що очікувані зміни знизять рівень маржі ризику, який утримують страховики життя щодо ануїтетного бізнесу приблизно на 65%. Компанії, які не займаються страхуванням життя, також побачать зниження на третину своєї маржі ризику завдяки запланованому зниженню вартості капіталу з 6% до 4%", — зазначив Метт Френсіс, страховий директор KPMG UK.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/07/04/42824

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес