На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ціни на страхування в Європі можуть злетіти через погодні катаклізми — Lloyd's of London

Версия для печати Версия для печати
07.09.2023 

Тим часом у США ріст цін на страхування вже відчутний досить сильно.

Ціни на страхування в Європі зростатимуть, оскільки страховики почали активніше реагувати на екстремальні погодні явища, такі як температурні рекорди цього літа, попередив головний виконавчий директор одного з провідних ринків страхування Джон Ніл Lloyd's of London, передає Financial Times.

За останні кілька місяців на континенті відбулася ціла низка природних катаклізмів - від аномальної спеки та лісових пожеж до ураганів та повеней, що призвели до руйнувань майна тис.ч людей.

Але якщо в США ціни на страхування різко зросли за останній рік, щоб покрити зростаючі погодні ризики, то європейський ринок був більш стриманим.

Суми, які сплачують фізичні та юридичні особи, часто визначаються вартістю перестрахування. За словами Ніла, за останній рік ціни на перестрахування у США зросли на 20-40%, у Японії ціни також різко збільшились. У Європі ціни зросли лише на 10-12%.

Думаю, що ви побачите набагато сильніший рух цін на європейський перестраховий бізнес, - сказав він, додавши, що зростання цін на перестрахування позначиться на вартості первинного страхування, особливо в таких сферах, як страхування майна.

Ніл зазначив, що екстремальні погодні умови змінюють уявлення страховиків про кліматичні ризики: "Погодні умови змінюються разом із змінами клімату. Не думаю, що можна просто спиратися на минулі дані й говорити: "Так було в минулому, отже, так буде й у майбутньому". Ми повинні розібратися в тому, що для нас означає зміна погодних умов".

За першу половину 2023 року прибуток Lloyd's (до оподаткування) збільшився до 3,9 млрд фунтів стерлінгів у порівнянні зі збитками у розмірі 1,8 млрд фунтів стерлінгів за аналогічний період минулого року: компанія виграла як від зростання цін на страхування, так і від підвищення прибутковості інвестицій.

Прибуток від андеррайтингу зріс більше ніж удвічі - з 1,2 млрд фунтів стерлінгів до 2,5 млрд фунтів стерлінгів, оскільки ціни на страхування та перестрахування зросли на 9 відсотків по всьому ринку, а клієнти почали купувати більше страхового покриття.

Комбінований коефіцієнт – показник частки страхових виплат та витрат у страхових преміях – покращився з 91,4% до 85,2%. "Ми не наближалися до цього рівня вже кілька десятиліть", - сказав Ніл.

Lloyd's також виграла від підвищення прибутковості свого інвестиційного портфеля обсягом 100 млрд фунтів стерлінгів, прибутковість якого склала 3% на тлі зростання відсоткових ставок, порівняно з менш як 1% кілька років тому. За прогнозами Ніла, доходність може зрости майже до 4%.

Окрім страхування, зміни клімату впливають і на інші сектори економіки, зокрема на аграрний. За прогнозами ООН, глобальне потепління вдарить по запасах продовольства у світі раніше, ніж очікувалося.

Источник:  Дзеркало Тижня
URL статьи:  https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/tsini-na-strakhuvannja-v-jevropi-mozhut-zletiti-cherez-pohodni-kataklizmi-lloyds-of-london.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес