На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальні ціни на перестрахування готові до зростання в усіх секторах у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
13.09.2023 

Глобальні ціни на перестрахування готові до подальшого зростання в усіх секторах у 2024 році, продовжуючи тенденцію, яка спостерігається останнім часом, йдеться у звіті Moody's, який грунтується на результатах щорічного опитування, яке охопило 42 страховиків, які купують перестрахування майна та від нещасних випадків.

Результати опитування показують, що очікуване зростання цін в основному зумовлене інфляцією відшкодувань, особливо очевидною в секторах, пов'язаних з майном, де потенціал перестрахування виглядає дещо обмеженим.

Незважаючи на зростання витрат, пов'язаних із захистом від перестрахування, більшість страховиків не планують розширювати закупівлю перестрахування у 2024 році. Це вказує на те, що первинні страховики готуються взяти на себе більш значну частину майбутніх збитків.

Очікується, що зростання цін на перестрахування в 2024 році залишиться в середньому однозначному діапазоні, що є більш помірним зростанням порівняно зі значними стрибками цін, які спостерігалися протягом 2023 року.

Більше 70% респондентів прогнозують додаткове зростання цін на страхування майна та від нещасних випадків у наступному році. Приблизно 44% опитаних цедентів очікують, що ставки перестрахування від нещасних випадків зростуть більш ніж на 5%, відображаючи тенденції, які спостерігалися в 2023 році.

Що стосується перестрахування майна, 40% учасників очікують підвищення цін на середньозначне число. Moody's наголошує, що майже всі покупці перестрахування вважають інфляцію головним каталізатором зростання цін, причому понад 60% також вказують на зниження потужностей перестрахування як на сприяючий фактор.

Така динаміка, ймовірно, є відповіддю на підвищену невизначеність, пов'язану з кліматом, і постійне інфляційне середовище в страховому ландшафті.

Оскільки індустрія перестрахування продовжує боротися з цими проблемами, зацікавлені сторони будуть уважно стежити за наслідками для ширшого страхового сектора в наступному році.

Проте очікується, що загальні темпи зростання цін сповільняться: частка респондентів, які не очікують змін у цінах на перестрахування майна, зросте до 30% з 9% минулого року.

Відповідно до звіту Global Reinsurance Property Catastrophe Outlook, невелика кількість встраховиків важає, що ціни на перестрахування майна можуть навіть почати падати, якщо сезон ураганів 2023 року буде м'яким, а перестрахова місткість продовжуватиме повертатися на ринок.

Незважаючи на значне зростання цін цього року, майже 50% первинних груп очікують підвищення ставок більш ніж на 5% у портфельному перестрахуванні майна у 2024 році.

Примітно, що це буде 7-й рік поспіль підвищення цін з 2017 року, коли галузь зазнала рекордних збитків від катастрофи через дуже активний сезон ураганів.

Цеденти прогнозують найсильніше зростання цін на нерухомість, яка постраждала від катастрофи, особливо на ринку США та Карибського басейну, причому 52% очікують зростання цін більше ніж на 7,5%, лише трохи нижче 56% минулого року.

Незважаючи на те, що ціни на майнові катастрофи є найвищими за останнє десятиліття, близько третини первинних груп все ще вважають ціни на перестрахування неадекватними, що значно більше порівняно з 13% минулого року.

Зростаюча частота та серйозність "вторинних ризиків", таких як конвективні шторми, повені та лісові пожежі, у поєднанні з вищою серйозністю претензій через економічну інфляцію ускладнює перестраховикам визначення відповідних рівнів ціноутворення.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/09/13/43064

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес