На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

EIOPA представило ЄК технічні рекомендації щодо перегляду Директиви IORP II

Версия для печати Версия для печати
28.09.2023 

EIOPA у четвер представило Європейській комісії свої технічні рекомендації щодо перегляду Директиви IORP II, яка регулює діяльність і нагляд за установами професійного пенсійного забезпечення (IORPs), повідомляється на сайті EIOPA.

Зазначається, що EIOPA пропонує зміни, щоб зберегти актуальність нормативної бази для IORP, беручи до уваги триваючий перехід від пенсій зі встановленими виплатами (DB) до пенсій зі встановленими внесками (DC), а також у зв'язку з екологічними та соціально-економічними проблемами, які постали перед суспільством.

Конкретні пропозиції зроблено щодо прозорості витрат і зборів та відображення стійкості інвестиційних рішень;

Крім того, EIOPA визнає необхідність належного регулювання та контролю наявних DB IORP, включно з відповідним моніторингом ризиків платоспроможності та розумним управлінням ризиками ліквідності, особливо у світлі подій у Великій Британії у 2022 році, та пропонує шляхи посилення заходів пропорційності наявного регулювання та відображення їх у нових стандартах.

IORPs відіграють важливу роль у забезпеченні громадян ЄС адекватними пенсіями і є важливим джерелом капіталу для європейської економіки для фінансування інклюзивного та сталого зростання. Пенсійний сектор Європи переживає глибокі зміни. Нам потрібно дивитися в майбутнє, захищаючи спадщину. Дедалі більше і більше IORP пропонують схеми постійного струму, і дедалі більша кількість IORP з кількома спонсорами створюється комерційними постачальниками послуг. Водночас такі проблеми, як старіння населення, збільшення пенсійного розриву, особливо серед жінок, і зміна клімату, безпосередньо впливають на професійні пенсії. Тому важливо, щоб Директива IORPII визнавала та відображала ці зміни, — зазначає голова EIOPA Петра Хількема.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес