На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світових страховиків найбільше турбує можливість нових проблем у банків

Версия для печати Версия для печати
28.09.2023 

Можливість виникнення нових проблем у банківському секторі розглядається глобальними страховиками як найбільш значна проблема, йдеться в дослідженні BlackRock Inc.

В опитуванні, що проходило в червні та липні, взяли участь 378 керівників страхових компаній, які контролюють активи на загальну суму $29 трлн. Більш ніж половина (56%) респондентів заявили, що "подальші фінансові тріщини" найбільш вірогідні в банках, далі йдуть фонди альтернативних інвестицій (45%), житлова нерухомість (42%) і emerging markets (41%).

Цю думку страховики висловили ще до того, як прибутковість держоблігацій США останніми днями підскочила до багаторічних максимумів, зазначає MarketWatch. Несподівано стійка інфляція в поєднанні з діями Федеральної резервної системи, націленими на підтримання відсоткових ставок на вищому рівні протягом тривалого часу, призвели до зниження цін держпаперів, що створило безліч тих, хто програв на фінансових ринках. У тому числі це банки, оскільки до числа їхніх високоліквідних активів традиційно входять держпапери.

Банки найбільш уразливі до зростання прибутковості держоблігацій, які вони тримають на своєму балансі, – зазначає старший портфельний керуючий NewEdge Wealth Бен Емонс. "Наступна вразлива група" – це фонди, що інвестують в інструменти з фіксованою прибутковістю, "які бачать потенційний відтік клієнтів", додав він.

В опитуванні BlackRock страховики назвали серйозною проблемою збережену високу інфляцію і загрозу рецесії.

Майже всі респонденти (92%) заявили, що планують зберегти або збільшити свої вкладення в інструменти з фіксованою прибутковістю. Усередині цієї групи половина (51%) страховиків мають намір підвищити інвестиції в держпапери в найближчі 12-24 місяці.

На запитання, що було найбільшим сюрпризом для вас 2023 року, 71% опитаних відповіли "динаміка інфляції", 56% – "волатильність ринків", 54% – "грошово-кредитна політика", 43% – "банкрутство банків".

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес