На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Американський суддя відмовився блокувати Medicare від переговорів щодо цін на ліки

Версия для печати Версия для печати
30.09.2023 

Урядова програма медичного страхування США Medicare може почати переговори про ціни на деякі рецептурні препарати цієї осені в рамках нової програми, постановив федеральний суддя в п'ятницю, підтвердивши одну з ініціатив, підписаних президентом Джо Байденом.

Рішення окружного судді Майкла Ньюмана з Дейтона, штат Огайо, було винесено за позовом, поданим проти адміністрації Байдена Торговою палатою США.

Найбільша бізнес-лобістська група країни стверджує, що програма порушує Конституцію США, оскільки дозволяє уряду змушувати виробників ліків погоджуватися на несправедливо низькі ціни, а також стримує інновації.

Ньюман у попередньому рішенні відкинув цей аргумент, вважаючи, що виробники ліків навряд чи переможуть у цій справі. Він сказав, що їх не змушують від чогось відмовлятися, оскільки участь у програмі Medicare є "абсолютно добровільною".

Оскільки не існує конституційного права (або вимоги) займатися бізнесом з урядом, наслідки такої участі не можуть вважатися конституційним порушенням, — написав він.

Торгово-промислова палата та Міністерство юстиції США не одразу відповіли на запити про коментарі.

Адміністрація Байдена "продовжить боротьбу за зниження витрат на охорону здоров'я для американських сімей, незалежно від того, скільки викликів ставлять на нашому шляху республіканці та велика фармацевтика", — заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Хоча постанова Ньюмана дозволяє розпочати програму переговорів щодо цін, як і було заплановано, 1 жовтня, суддя дозволив продовжити судовий процес, відхиливши клопотання уряду про його повне припинення.

Це рішення стало першим після численних судових позовів фармацевтичних компаній та промислових груп, які оскаржували програму. Ньюман був призначений на посаду судді колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом.

Програма переговорів щодо цін на ліки є частиною Закону про зниження інфляції, який Байден, демократ, підписав минулого року.

Американці платять за рецептурні ліки більше, ніж люди в будь-якій іншій країні. Програма має на меті заощадити 25 мільярдів доларів щорічно до 2031 року, зобов'язавши виробників ліків узгоджувати ціни на окремі дорогі препарати з Центрами медичної допомоги США (Centers for Medicare and Medicaid Service, CMS), які здійснюють нагляд за програмою Medicare.

Medicare в основному обслуговує мільйони американців у віці 65 років і старше.

Виробники ліків, чиї препарати були відібрані для першого раунду цінових переговорів, повинні погодитися розпочати переговори 1 жовтня. Ті, хто не піде на переговори, будуть змушені або заплатити високі штрафи, що сягають 19-кратного обсягу продажів препарату, або припинити участь в державних програмах охорони здоров'я, на які припадає значна частина продажів компаній у США.

CMS оголосив перші 10 препаратів, щодо яких будуть проведені переговори 29 серпня. Серед них – розріджувачі крові Eliquis від Bristol Myers Squibb (BMY.N) та Pfizer (PFE.N), Xarelto від Johnson & Johnson (JNJ.N), препарат від діабету Januvia від Merck & Co (MRK.N) та препарат від лейкемії Imbruvica від AbbVie (ABBV.N).

Узгоджені ціни набудуть чинності у 2026 році з мінімальною знижкою від прейскурантної ціни на рівні 25%.

Позов Торгово-промислової палати є одним з декількох подібних справ, що оскаржують програму. Інші були подані окремими виробниками ліків та провідною лобістською групою фармацевтичної промисловості Pharmaceutical Research and Manufacturers of America.

Серед компаній, які подали позови проти програми, – J&J, Merck, Bristol Myers та Boehringer Ingelheim, які виробляють ліки, що входять до переговорного списку CMS.

Торгово-промислова палата була єдиним позивачем, який попросив про попередню судову заборону, що зупиняє цінові переговори, поки триває судовий розгляд його позову. Інші позови просуваються повільніше, і судді можуть винести рішення щодо них не раніше наступного року.

Адміністрація Байдена неодноразово заявляла, що в Конституції немає нічого, що забороняє переговори щодо цін на ліки. Багато інших країн вже ведуть переговори про ціни на ліки.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/us-judge-refuses-block-medicare-negotiating-drug-prices-2023-09-29/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес